Ana SayfaMakalelerAmaç Ve Hedef Karmaşası

Amaç Ve Hedef Karmaşası

Amaçlarınız, hedeflerinizin önüne geçmesin. Çoğumuzun belki de en çok sorun yaşadığı durumlardan birisidir. Üstelik farkında bile olmayız çoğu zaman. Hırs, tutku ihtişam derken amaçlarımızdan sapmış, hedeflerimize çok uzak bir noktadan baktığımızı görürüz.

İş hayatında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de hedef koyarken, hedefe giden yolda gerekli çalışmaları yapmayışımızdır. Altyapısı önceden kurulmuş, kriz senaryoları önceden saptanmış amaçlar, hedefe gitmemizde doğru bir rol oynar. İleri görüşlülük, sırtını geçmişe çevirmek değil, geçmişi sırtına alarak yüzünü yeni ufuklara doğru çevirmektir. İş hayatınızda yapılan istem dışı hatalar sizi geçmişinizle küs, geleceğinizle bağlarınızı koparmasın.

Yaşamanı temelinde de amaçlar vardır. Aslında bu döngüye baktığımızda amaçlar üzerine kurulu bir dünya da nefes aldığımızı görürsünüz. Önemli olan asıl amaçların bilincinde olmaktır. Bazen amaçlar ve hedefler bir karmaşa içinde aynı potada eritilmeye çalışılmaktadır.

Çocukken aldığımız harçlıkları düşünün. Ya da okula giderken aldığımız haftalıklar. Parayı harcamadığımız zamanlarda bir amaç için biriktirme yoluna giderdik. Hedefimiz neydi? Örneğin mahallenin sevimli bakkal amcasından bir top almak!

Günümüzde iş hayatımızda da günlük hayatımızda da hızlı tüketen bir toplum olduk. Artık bir şeyin matematiğinden bahsetmek imkansız hale geldi. Her şeyin çok hızlı gelişmesi, amaçlarımızı ve hedeflerimizi şaşırtıyor. Sabırsız, tahammüllü kalmamış, buluttan nem kapan bir psikoloji ile büyüyoruz. Teknoloji sürekli değişiyor. Almaya ve daha çok tüketmeye teşvik ediyor bizi. Birikim amacıyla hedefe konan nesneyi bekleme sınırımız kalmadı. Önümüze sunulan seçenekler, hedef şaşırtmaya yönelik sürekli.

Bizler ne mi yapmalıyız? Konu ne olursa olsun çocukluğumuzda olduğu gibi aza kanaat edip çoğunluğa ulaşmayı kendimize amaç edinelim. Her şeyim olsun diye önemli amaçlarınızı es geçip hedeflerinize ulaşma durumunuz ertelemeyin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar