Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İşveren Ve Çalışan İlişkisi - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerİşveren Ve Çalışan İlişkisi

İşveren Ve Çalışan İlişkisi

İşveren ile İlişkiler
Kurumsal yapının henüz yerleşemediği ya da hiç olmadığı işletme ya da şirketlerde işverenin olumsuz davranışlarından dolayı işten çıkan nitelikli eleman sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. İşveren, kendini işin tek hakimi olarak görmekle birlikte, çalışanlarından hem kişilik özellikleri hem de tecrübe ve bilgi birikimi ya da yetenek bazında daha üstün tutar. Kurumsal yapılar buna çok fazla izin vermezken, küçük ya da orta ölçekli işletmelerde bu gibi durumlara sıklıkla rastlanır.

Benmerkezci İşveren
Bazı işverenler, karakter yapıları gereği, yaptıkları her davranışın, iş hakkında olsun olmasın, beğenilmesini ve takdir edilmesini ister. Eleştiriye ya da öneriye tamamen kapalı olan bu tip bir işveren, herhangi bir çalışanının kendisini eleştirmesini ya da kendisine farklı bir tavsiye sunmasını hazmedemez. Bu gibi durumda, işveren çalışanına karşı açıkça cephe alır ve kendi üstünlüğünü her fırsatta çalışanına göstermeye çabalar. Bunu zaman zaman çalışanını aşağılayarak ya da dikkate almayarak yaparken; zaman zaman da çalışanını basit işlerle görevlendirerek yapar. Elemanına doğrudan mobbing uygulayan bir işveren ile çalışmak elbette kolay değildir. Peki, işverenin gösterdiği bu dirence karşı mobbing uygulamasına maruz kalan çalışan ne yapmalıdır?

1. Direnme
İşveren tarafından uygulanan mobbing, elemanlar için son derece rahatsız edici ve çözülmesi zor bir durumdur. Nitekim mobbing, yöneticiler ya da çalışma arkadaşları tarafından yapıldığı durumlarda, olay işveren tarafına bildirilebilir. Ancak mobbing uygulayan kişi işveren ise, şikayet edebileceğiniz kimse yoktur. Bu durumda, çalışmaya devam etmek istiyorsanız, işverene karşı direnmelisiniz. İşveren, sürekli görev alanınızı değiştirebilir, size diğer çalışanlardan farklı davranabilir (örneğin; herkese günaydın ya da nasılsınız derken, size orada yokmuşsunuz gibi davranabilir) ya da size diğer çalışanlardan ayrı bir görev bölgesi verebilir. İşvereninizin bu tutumlara karşı, direnmeniz size uzun vadede çözümler üretmeyebilir. Zira işvereniniz size olan tutumlarından vazgeçmeyebilir hatta size yaptığı mobbing uygulamasının şiddetini arttırabilir. Ancak kimi işverenler de bir süre sonra bundan vazgeçerek, size karşı davranışlarını değiştirebilir. Bu nedenle mobbing uygulayan işverene karşı gösterilecek tutum, işverene göre de değişebilmektedir.

2. İşten Ayrılma
Mobbing uygulayan bir işveren, sizi yıldırma amacı beslediği için işten ayrılmak istediğinizi belirttiğinizde büyük ihtimalle bunu çok önemsemeyecektir. Kaldı ki, benmerkezci bir işveren, egolarını her şeyin üstünde tutar ve sizin işten ayrılmanızın kendisine maddi zarar vereceğini bilse bile, davranışlarını değiştirmeye yanaşmaz. İşvereniniz mobbing uygulamasını sizi dayanamaz noktaya getirdiyse, işten ayrılmanız sizin için en doğrusudur. Çünkü işvereniniz davranışlarından vazgeçmeyecek ve sizi mutsuz etmeye devam edecektir. İşten ayrılmaya karar verdiyseniz, işvereninize bunun sebebini açıkça ifade edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar