1997’de evinin küçük bir odasında hobi amaçlı başladığı seramik işini giderek büyüterek işletme sahibi olan Sinem Alkan, kadın girişimciler için örnek teşkil ediyor.
Kadınların toplumda ve özellikle iş hayatında daha fazla yer alması konusunda faaliyetler, kampanyalar sürdürülürken kendi işini kuran kadın girişimciler ise tüm kadınlara örnek olmaya devam ediyor. Sinem Alkan evinin odasında başladı, işletme sahibi oldu!
EVİN KÜÇÜK BİR ODASINDAN BAŞLAYAN HİKÂYE
İzmir’de hayatını sürdüren Ege Üniversitesi Seramik Cam ve Çinicilik Bölümü mezunu Sinem Alkan, mezun olduktan sonra da devam ettirdiği seramikten eşya yapma hobisini yıllar geçtikçe daha da geliştirerek bir iş kolu haline dönüştürdü. 1997 senesinde evinin küçük bir odasında başlayan bu başarı hikayesinin mimarı Sinem Alkan şimdilerde kendi markasıyla, duvar süsleri satışı yapan bir işletmenin sahibi.
20 yıl önce bu işe evinin odasında hobi olarak başladığını belirten Alkan hikayesini şöyle anlattı; ”10 metrekarelik bir odada çok zor oldu. Daha sonra küçük bir atölye tuttum, kendi çapımda orada sanatsal eşyalar üretmekti amacım, ticari bir düşüncem yoktu.”
Evinin odasında başladı, işletme sahibi oldu
Seramik işini gün geçtikçe daha da geliştirdiğini belirten Alkan ”Ürünleri kaliteli yaptıkça talep arttı. Biz yerimizde de sayabilirdik ancak hep kaliteli üretim yapmaya çalıştık. Müşterilerimizin taleplerini takip ettik, yanlarında olduk. Yaklaşık 10 yıl önce Türk Patent Enstitüsüne marka başvurumuz oldu. Logomuzu belirleyip, süreci tamamladıktan sonra ürettiklerimize kendi markamızı basıyoruz. Şu anda üretimimizin yüzde 20’si ihracata gidiyor. Irak, Dubai, Yunanistan, İspanya, Çekya, Almanya, ABD’ye ürünler gönderiyoruz. Buralardan teşekkür amaçlı özel telefonlar geliyor. İşin ticari boyutunun yanında bu gibi dönüşler bizi oldukça memnun ediyor.” İfadelerini kullandı.
TÜRK, OSMANLI VE SELÇUKLU SANATININ NADİDE ÖRNEKLERİNİ İŞLİYOR
Ebatları değişiklik gösteren seramiklere Türk, Osmanlı ve Selçuklu sanatının nadide örneklerinin yanı sıra çağdaş motifleri de işleyen Alkan 10 kişiye de istihdam sağlıyor. Seramiğin hammaddesi olan çamurun yoğurulmasının ardından şekil verilen ürünler boyandıktan sonra fırınlarda pişiriliyor.
Yaptıkları ürünlerde daha çok turkuaz renge yer verdiklerini belirten Alkan, “Hem duvar panoları hem renk hem de tasarım konusunda Türkiye’de öncüyüz. Başka alanda faaliyet gösteren çoğu seramikçi bu alana yöneldi. Renginden tasarımına kadar taklitlerimiz çoğaldı” dedi.