Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Kabin Memuru kimdir? - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerKabin Memuru kimdir?

Kabin Memuru kimdir?

Kabin Memuru kimdir? Kabin memuru uçakta yolculara hizmet eden, onların rahatlığını ve güvenliğini sağlayan kişiye denir.

Görevleri

  • Uçağın iç temizliğini kontrol eder
  • Yolcuların uçağa yerleşmesine yardımcı olur
  • Özel yardıma ihtiyaç duyulan hasta ve yaşlılarla ilgilenir
  • Yiyecek ve içecek servisi yapar ve yolcuların güvenli bir şekilde inmesini sağlar.

Mesleğin Özelliği

Düzgün fiziğe, ayakta uzun süre ayakta durabilen ve zor koşullarda vücut dengesini korumayı bilen, güler yüzlü insan ilişkileri iyi olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamları

Kabin memuru Havaalanlarında ve uçak içinde aktif görev almaktadır. Çalışma ortamı temiz, gürültülü, basınç değişiklikleri gösteren, sarsıntılı, kapalı ve dardır. Kabin memurlarının çalışma saatleri çok değişik olup, gece, gündüz, hafta sonu görev yapabildikleri gibi bayramlarda nöbet de tutabilirler.

Çalışma alanları

Kabin memuru çalışma olanakları arasında hava yolu şirketlerinde iş imkanı bulabilirler. Kabin memuru aynı zamanda havalimanlarında yer hizmetlerinde iş olanakları vardır.

Eğitimin verildiği yerler

Mesleğin eğitimini veren bir okul olmamakla birlikte kabin memuru olmak için havayolu şirketlerinin açtığı kabin memuru kurslarından mesleğin eğitimi alınmaktadır.

Mesleğe giriş koşulları

Kabin memuru olmak için en az lise mezunu ve 18-30 yaş arası olmak gerekmektedir. Erkeklerde 170-185 cm boy. Bayanlarda ise 160-175 arası boya sahip olmalıdırlar. Kabin memuru en az bir yabancı dil (İngilizce) bilmesi gerekmektedir. Fiziki koşullar ve İngilizce ön koşuldur. Bunları yerine getiren adaylar yazılı ve sözlü mülakat sınavına girerler. Mülakat sınavı İngilizce yazılı sınav olarak yapılır. Sınavı başarıyla gecenler eğitim almaya hak kazanırlar. Eğitim sonunda başarılı olanlar uçuşa başlamaya hak kazanırlar. Bayan kabin memuruna ‘’hostes’’ erkek kabin memuruna ‘’host’’ denir.

Aldığı ücret

Eğitimi bitirip kabin memuru olarak görev yapanlar maaş+uçuş parası olmak üzere ücret alırlar. Uçuş parası uçuş saatine göre almaktadır buda ortalama bir asgari ücretlinin 2-3 katı kadardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar