Ana SayfaMakalelerİstifa Mektubu Yazmak

İstifa Mektubu Yazmak

İstifa yeni bir kariyer için ilk başlangıç yolunun açılmasıdır. Her istifa bir yolun sonu olmanın yanında yeni bir dönemece girilmeyi temsil eder.

Günümüzde profesyonel iş hayatı içinde istifa etmek ve iş değişikliği yapmak artık rutin bir gerçek haline gelmiştir. Geçmişte girilen bir şirkette yıllarca çalışılıp kıdem kazanılması normal görülürken günümüzde artık birçok çalışan bazı şirketleri yalnızca tecrübe kazanmak ve kısa süreli deneyim edinmek için tercih etmektedir.

İstifa etmeye karar verdiğinizde bunun altında yukarıda verilen örnek olabileceği gibi istifanızın arkasında farklı ve ciddi nedenler de yer alabilir.

Bu nedenler arasında; Mevcut işten memnun olunmaması, mevcut işte maddi olarak tatminsizlik yaşanması, çalışılan ortamda psikolojik baskı ve mobbing uygulanması, çalışılan işin kariyer için artılarının olmadığının belirlenmesi, çalışma ortamında diğer çalışanlarla anlaşma sağlanamaması gibi nedenler olabilir.

Ayrıldığınız şirketle olan bağlantınızı profesyonelce sona erdirmek en doğru karar olacaktır. Eski işyerinize daha sonra geri dönebilir ya da çalışma arkadaşlarınızın referansına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle, bazı aksaklıklar nedeniyle ayrılıyor olsanız bile istifa mektubunuzun genel metni ılımlı ve seviyeli olmalıdır.

İstifa mektubunuzu yazarken;

İşten ayrılma sebebinizi açıklayın,

Edindiğiniz tecrübe ve çalışma ortamına bağlı olarak teşekkür edin,

Ayrılma tarihinizi yazın,

Gelecekte gerekli durumlarda yardım istenirse yardımcı olacağınızı belirtin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar