Jinekolog

Jinekolog kimdir? Jinekolog bayan hastalıkları dalında uzmanlaşmış bir doktordur. Jinekolog üreme organları hakkında sağlık sorunları ile ve ürolojik ve anal rahatsızlıkların çözümlerini de araştırırlar.

Jinekolog, bayanların hayatlarının üç bölümünde öneme sahiptirler. Doğum öncesi, doğum sırasında ve doğumdan sonraki bölüm olarak bilinir. Jinekologlar kendilerine uygun olarak hastane veya kendi özel kliniklerinde görevlerini yapabilirler.

Görevi;

Bir jinekoloğun en önemli görevi ise, sorumlu olduğu hastalarını, jinokolojik rahatsızlıklardan korumak ve hastalarının bu hastalıklara karşı önlem almasını sağlamaktır. Bu sebeplerden, doktorların çoğunlu reşit olmuş ve cinsel açıdan aktif olan bayanların bir jinekoloğa gidip muayene olmalarını önermektedir. Bu önermelerin amaçları, Jinekoloğun en önemli görevi olan, üreme organlarının sağlığı ve jinekolojik hastalıklara karşı önlem alınmasını sağlamaktır.

Jinekolojik hastalıklar;

Üreme sistemi ile bağlantılı olarak çeşitli hastalıklar mevcuttur. Jinekolog ise bu hastalıkları erkenden tespit edebilir ve çözüm yolu bulabilir. Bu hastalıkların tespitinden önce veya sonra, jinekolog rahatsızlığı olan kişilerden bir kaç test isteyebilir bunun amacı ise, hastalık ile ilgili ayrıntılı bilgi veya başka bir rahatsızlık, düzensizlik olup olmadığını anlamak içindir. Bu testlerin ayrıntılı sonuçlarını hastaları ile paylaşır ve ne tür rahatsızlıkları olup olmadığını, tedavi yollarını ayrıntılı bir şekilde hastalarını bilgilendirerek paylaşır. Hastalık ilerlemiş veya hemen müdahale edilmesi gereken bir rahatsızlık bulunuyor ise, ameliyat önerebilir.

Jinekoloğun eğitimi;

Her doktor gibi, Jinekolog olmak için de Tıp Fakültesi bitirmek gerekir. Ve sonra da TUS sınavına girip, Jinekoloji dalında uzmanlaşır. Jinekologlar da her çeşit branşa göre üç’e ayrılır bunlar;

Uzman

Profesör

Doçent tir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar