Ana SayfaMakalelerÖzgeçmişiniz Görüntülendi Nedir?

Özgeçmişiniz Görüntülendi Nedir?

Özgeçmişiniz görüntülendi; iş arayan adayların iş ilanlarına başvuru yaptıktan sonra, bu iş ilanlarının ilgili departmanlar tarafından görüntülenmesi sonucunda adayın, mailine ya da cep telefonuna gelen anlık bildirimlerdir. İş arayan adayların büyük çoğunluğuna bu anlık bildirimler sistem tarafından gönderilmektedir. Özgeçmişiniz görüntülenmesi size yeni iş kapıları açacağı gibi, bazı kanalları tıkaması da söz konusu olabilmektedir. Özgeçmişimize gereken detayları yansıtmamamız durumunda bir daha buna benzer bildirimlerden mahrum kalınacağı bilinmelidir. BU yüzden özgeçmişiniz görüntülendi bildirimleri hakkında temel bilgiler edinelim.

Özgeçmişiniz Görüntülendi!

Özgeçmişiniz başvuru yaptığınız ilanların işverenler ya da insan kaynakları departmanı tarafından görüntülendiği esnasında mailinize ya da akıllı cep telefonunuza gelen anlık bildirimlerdir. Özgeçmişinizin çok firma tarafından görüntülenmesinin olumlu ve olumsuz tarafları vardır. Birinci seçenek firmaların sizin gibi adaylara ihtiyaç duyduğu yönünde olabilir. Bu durum sizi sevindirebilir. Ancak ikinci seçenek sizin açınızdan olumsuz intiba oluşturabilir. Çünkü arama kriterlerinize uygun ilanlara başvuru yaptığınız sonucuna varılabilir.

Peki, bu noktada nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İş arayan adayların önüne gelen iş ilanlarına başvuru yapmaları ya da uygun olmayan iş ilanlarına başvuru yapması doğru değildir. Bu nedenle iş ilanlarına başvuru yapmadan önce mutlaka kriterlerinize uyup uymadığını kontrol edin. Size uygun olmayan iş ilanları arasında seçici olmanız gerekmektedir. Özgeçmişinizde eksik bilgilerin olması bazı durumlarda size olumsuz yansıyabilmektedir. Bazı durumlarda yanlış girilen iletişim bilgileri firmaların hakkınızda olumsuz düşünmesine neden olabilir.

Tavsiyeler

Her zaman özgeçmişinize gerçekten çalıştığınız iş deneyimlerini ekleyin. Bunun dışında kalan kısa vadeli işlerinizi arka arkaya sıralamanıza gerek yoktur. Bir özgeçmiş için temel nitelikler taşıyan özgeçmiş tarihi güncelleme özgeçmişinizin farklı firmalar tarafından görüntülenmesine olanak sağlayabilir. Özgeçmiş doluluk oranınızı arttırın. Sık sık güncel bilgiler ve açıklamalar yazarak işverenleri yönlendirin ve dikkatini çekin. Bu şekilde bir yol izleyerek özgeçmişinizin birden çok firma tarafından görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Hemen isbul.net’te bulunan özgeçmişinizi açarak eksik alanları doldurup daha güçlü bir özgeçmişe sahip olabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar