Ana SayfaMakalelerBir Özgeçmişte Olmazsa Olmaz 5 Önemli İçerik!

Bir Özgeçmişte Olmazsa Olmaz 5 Önemli İçerik!

Özgeçmiş bir birey için olmazsa olmaz özellikleri barındırır. Ancak özgeçmişinizi oluştururken 5 önemli adımın kesinlikle farkında olunması gerekmektedir. Çoğunlukla iş arayan adaylar için özgeçmiş oluşturmak çoğu zaman sıkıcıdır. Bu yüzden genellikle hazır özgeçmiş oluşturma eğilimine girilmektedir. Ancak hazır olarak oluşturulan özgeçmişler genellikle detaylardan uzaktır. İş arama sitelerinde oluşturulmayan formlar ve belirlenmeyen kriterler işveren firmaların doğru adayı bulmalarına engel teşkil etmektedir. Bu yüzden özgeçmişinizde olmazsa olmaz 5 önemli içeriklere değinecek olursak;

Kişisel Bilgi ve Özet Bilgi:

Kişisel bilgi ve özet bilginiz sizin için oldukça önemlidir. Kendinizi tanıtan kısa bir yazı ile firmaların ilgisini çekmeniz mümkün olabilmektedir. Bu yüzden özgeçmişinizde olmazsa olmaz önemli içerikler arasında kişisel bilgi ve özet bilgi ilk sıralarda yer almaktadır.

Eğitim Bilgisi:

Kişisel bilgi ve özet bilginizden sonra önem teşkil eden konulardan bir de eğitim bilgisidir. Çünkü çoğu zaman ilanlarda da belirtildiği üzere en ez lise mezunu ya da en az öz lisans mezunu şeklinde içeriklere mutlaka denk gelmişsinizdir. Bu yüzden işverenler özgeçmişinizi incelerken eğitim bilgilerine bakmaktadırlar.

Deneyim Bilgisi:

Deneyim bilgisi ve iş tecrübeniz işverenler tarafından ya da insan kaynakları departmanları tarafından titizlikle incelenmektedir. İş deneyimlerinizi sadece pozisyon olarak girip bırakmayın. Bu alana mutlaka iş tanımını yazınız.

Tercihler:

Özgeçmişinizi oluştururken çalışacağınız şehir, sektör, pozisyonların kesinlikle es geçilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle tercih kısmı belki de bu özellikler arasında en öne almamız gereken olmazsa olmazlardandır.

Referans ve Çalışmalarınızı İçeren Linkler

Referans ve çalışmalarınızı içeren linklerin mutlaka özgeçmişinizde olması gerekmektedir. Özgeçmişinizde çalışmalarınızı içeren görsel, video ve grafiklerin işveren tarafından görüntülenmesini sağlayın.

Bu özeliklere dikkat ettiğiniz sürece işverenlerin özgeçmişinizi incelememsi için herhangi bir sorun kalmayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar