Ana SayfaMakalelerÖğrencilere ve Yeni Mezunlara Kariyer Tavsiyeleri

Öğrencilere ve Yeni Mezunlara Kariyer Tavsiyeleri

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, yeni mezun ve öğrencilere iş bulma konusunda tavsiyeler verdi.

Üniversiteden yeni mezunların ilk problemi iş bulabilmek oluyor.  Bir çok yeni mezun iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Mevcut iş deneyimleri olmadıkları için özgeçmişlerine yazacak bir iş deneyimi bulunmayabiliyor.

isbul.net Yönetim Kuruu Başkal Ömer Gezer, mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşayanlara nasıl daha iyi bir iş bulabilecekleri konusunda bilgiler verdi.

Staj

Öğrencilerin okul bitmeden zorunlu olmasa da mutlaka staj yapmaları gerektiğini belirten Gezer, “Sadece okulda verilen teorik bilgi ile mezun olan öğrenci, iş yaşamına geçeceği zaman adapte olmakta zorluk çekebiliyor. Staj ve benzeri deneyimleri olmadığında ise özgeçmişleri, insan kaynaklarının havuzundaki binlerce özgeçmiş arasına karışıp gidiyor. Bu nedenle staj yapmak oldukça önemli. Staj öğrencileri iş hayatına hazırlayarak deneyim kazandırıyor ve mezun olduğunda daha alışkın bir ortamda bulunduklarından rakiplerine göre özgüvenleri yüksek oluyor. Çok önemli bir nokta da birçok öğrenci mezun olduktan sonra staj yaptıkları firmada iş bulabiliyor. Bu da staj yapacakları firmayı doğru seçmelerinin de oldukça önemli olduğunu gösteriyor.” Dedi.

Maaşa Takılmamak Hızlı Bir Başlangıç Sağlar

Gezer, yeni mezunlara teklif edilen düşük maaşlar konusunda ise şu açıklamalarda bulundu: “Yeni mezun öğrencileri birçok firma düşük maaşlarla işe başlatıyor. Firma açısından bakıldığında kendi açılarından kısmen haklı diyebiliriz. Kimi yeni mezunlar çok yetenekli ve iş hayatına hazır olsa da hepsi donanımlı olmayabiliyor. Birçok yeni mezunun ilk bir iki ay işi öğrenme ve adapte olma sürecinde firmaya katkısı oldukça sınırlı kalabiliyor. Bir bakıma firmada üniversite sonrası bir eğitim almış oluyorlar. Bu nedenle hiç deneyimi olmayan mezunların deneyim kazanma adına başlangıç için düşük maaşlara göz yummaları beklemeden hızlı bir giriş yapmalarını sağlayabilir.”

Öğrencilik Üniversite İle Bitmiyor

Mezun olduktan sonra iş hayatına başlansa bir her zaman öğrenme sürecinin içinde olmak gerektiğini belirten Gezer, “Mezun olmuş ve sonrasında işe yerleşmiş olanlar rahat bir nefes alabilirler ama rehavete kapılmamaları önemli.  Kendilerini geliştirme konusunda öğrenmeye açık olmaları, onları iş hayatında daha üst basamaklara taşıyacak ve başarıya ulaştıracak önemli bir nokta. Çünkü gelişen teknoloji ile değişen iş şartları öğrenmeyi her zaman zorunlu kılıyor. Bu değişime ayak uydurup gelişmeleri takip ederek, sürekli bir gelişim içinde olanların hayatın her alanında rakiplerinden sıyrılarak öne geçecekleri unutulmamalı. Bu nedenle mesleğiniz ne olursa olsun ikinci bir mesleğiniz öğrencilik olmalı.” dedi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar