Ana SayfaMakalelerİş Bulmayın, İş Sizi Bulsun

İş Bulmayın, İş Sizi Bulsun

Dünyada ve Türkiye’de son zamanların en büyük sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. İşsizlik,
iş arayan insanların oluşturduğu kitlenin durumunu ifade eder. Mevcut koşullara bakıldığında bu kadar çok iş arayan insanı istihdam edecek bir durumda değiliz. İşsizliğin azaltılması bir başka yazı konusu olabilir. Biz, burada işsiz kalmış ve iş arayan insanların arasından bazılarının nasıl öne çıkacağını ifade etmeye çalışacağız.

Bir kişi işsiz kaldığı andan itibaren bir yandan iş arayışını sürdürebilir; ama mutlaka yapması gereken bir şey vardır: Yeni kurslara, eğitim programlarına ve kişisel gelişim seminerlerine katılarak birkaç kademe daha üste çıkmaya çalışmaktır. Çünkü çalışan bir insan, çalıştığı sürece kendisine bu denli bir yatırım yapamaz. Zamanı yoktur, işten izin alamaz, aklına dahi işsiz kalacağı gelmez vs. Böyle durumlarda işsiz kalındığı andan itibaren yapılması gereken moral bozukluğunu bir kenara bırakarak kişisel ve mesleki gelişimini en üste çıkaracak arayışların içine girmektir.

Peki, bu kurs ve eğitimler ne işimize yarayacak? Birçok konuda
iş arayışımızda diğer adayların önüne geçmeyi sağlayabilir. Bazen kişinin kendisinin bile önemsemediği bir sertifika işe alım sebebi olabilir. Bir işe başvuru yapan onlarca aday arasında birinin CV’si öne çıkar. İşte, öne çıkma bu ekstra bulunan sertifikalar sayesinde olabilir. İnternette iş bulma siteleri üzerinden yapacağınız online iş başvurusunu değerlendiren firma yetkilisi sizi henüz görmeden bakacağı ilk şey sizin CV’nizin doluluğudur. Yapılan biçok
iş başvurusu arasında sadece birkaçı görüşmeye çağrılır ve gidilen görüşmeden sadece bir kişi
işe alınır. Böyle bir durumda alınacak bir sertifikanın ya da farklı bir özelliğinizi öne çıkaran bir eğitimin
iş bulma açısından ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz.

Sertifikalar Nasıl Kullanılır?

Sertifikayı elde ettikten sonra online kariyer iş bulma sitelerine girerek özgeçmiş ve CV’yi yenilemek ve güncellemek gerekir. İstanbul
iş ilanları veren şirketler profilin güncelliğine oldukça önem verir. Verilen iş ilanlarına başvururken alınan eğitimi, bilgi, beceri ve kabiliyetleri ön plana çıkarmak lazım. Çok sıradan, düz bir iş başvurusu gözden kaçabilir.
İş ilanı veren kişi ya da firmalara farklı bir iş arayan olduğunuzu fark ettirmelisiniz. İstanbul gibi büyükşehirlerde iş bulma gerçekten büyük bir meseledir. İş bulma sitelerinin yardımıyla bu mesele bir nebze de olsa hafifliyor ama kesin çözüm kişinin kendisini ne kadar geliştirdiğine ve bu gelişkinliğini iş ilanı veren firma yetkilisine ne ölçüde yansıttığına bağlıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar