Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Çalışma Ortamında Davranış Biçimleri - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerÇalışma Ortamında Davranış Biçimleri

Çalışma Ortamında Davranış Biçimleri

Çalışma hayatı içinde aktif olarak yer alan çalışanların iş yerlerinde sorumlu oldukları bir amirleri, müdürleri ya da direk şirket yöneticileri her zaman var olmaktadır.

Çalışan personeller ile yönetim biriminde yer alan yöneticiler arasında iş ortamında olması gereken önemli ilişki kuralları ve görünmeyen yasalar vardır. Çalışan olarak üstlerinize karşı yaptığınız görevler doğrultusunda sorumluluklarınız bulunmaktadır.

Sorumluluklarınızı gerçekleştirirken sizden raporlamalar istendiğinde, yeni bir görev verildiğinde, sunum yapmanız istendiğinde şirket içi tavırlarınız, davranış biçimleriniz, farklı durumlardaki tepkileriniz şirket içindeki sorumlular tarafından izlenir ve değerlendirilir.

Kurumsal olarak, görevleriniz doğrultusunda çalışma hayatınızda sizi yansıtan bir karakter oluşturmak, o anki ortamın ciddiyetine göre ciddiyet takınmak, eğer patronunuz size şaka yapıyor ise karşısında kurumsal vücut dilinizi bozmadan şakasına karşılık abartılı olmayan bir gülüş atmak dikkat etmeniz gereken konulardan bazıları olabilir.

Örneğin rahat çalışma ortamına sahip bir ajans firmasında çok ciddi ve sert yapıda olmak size bir şey kazandırmayacağı gibi diğer çalışanlar tarafından da dışlanmanıza neden olacaktır. Aynı şekilde bir toplantı odasında yersiz yere gülmek, ciddiyetsiz ve gevşek tavırlar göstermek işten atılmanıza dahi neden olabilir.

Bulunulan ortama, bulunulan sektöre, bulunulan firmanın şirket içi sistemine uygun olarak çalışmak en doğru davranış biçimidir. Aynı sektörde yer alan iki farklı firmanın şirket içi işleyişi birbirinden tamamen zıt durumda işleyebilir.

Yeni bir işe başlarken, en doğru çalışma biçimi ve çalışma anlayışını göstermek için ilgili firmanın diğer çalışanlarını izlemek, firma içi yapıyı gözlemlemek yapılması olası yanlış ve hataları minimuma indirecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar