Ana SayfaMakalelerGün Boyu Enerjik Kalmak İçin Yapılması Gerekenler

Gün Boyu Enerjik Kalmak İçin Yapılması Gerekenler

  1. Cardiff Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırma baz alınarak, günde 40 gram lifli gıda tüketenler daha enerjik oluyor. Ayrıca lifler, stresi de yok ediyor. Lifli gıda ekmekte, buğdaylı ürünlerde, müsli gibi gıdalarda mevcut oluyor.
  2. Her sabah duş alarak güne başlamak önemli. Özellikle ılık ve soğuk seviyesinde duş alarak rahat bir gün geçirmeniz mümkün.
  3. Yapılan araştırmalara göre vücutta demir eksikliği mevcut ise bu halsizliğe yol açıyor ve kişi kendini sürekli yorgun hissediyor. Bu yüzden demir içeren gıdalar tüketmelisiniz. Demir; yeşil sebze, kurutulmuş meyve ve tahıl gevreklerinde bolca mevcuttur.
  4. Balık, tavuk, peynir, fasulye ve yumurta tüketimini arttırmalısınız. Omega 3 kaynağı bu besinler beyni çalıştırıyor. Balık tüketmek aynı zamanda vücudun seratonin salgılamasını sağlıyor. Seratonin hormonu aracılığı ile de insan mutlu oluyor.
  5. Her gün aksatmadan en az 2 litre su içmeniz vücudun dayanıklılığını arttırırken stresi de azaltıyor. Yalnız suyun fazlası da zararlı, dikkat etmek gerekiyor.
  6. Kambur oturmak kasların ve vücudun yorulmasına neden olur. Nefes alınmasını zorlaştırır. Dik konumdayken daha rahat nefes alınır, oksijen akciğerlere dolar ve böylece kanın daha rahat dolaşması sağlanır.
  7. Yapılan araştırmalara göre müzik dinlemek stresi azalttığı için yorgunluğa da çare oluyor. Tabi hareketli müzikler dinlemek gerekli. Bu yüzden hemen bir mp3 çalar edinin ve yürürken, çalışırken, iş yaparken müzik dinlemeyi ihmal etmeyin.
  8. Vücudunuzun asit oranını dengelemeniz gerekir. Gereğinden fazla şekerli yiyecekler ve peynir aside sebep olur ve enerjiyi emer. Bu yüzden sebze ve meyve salatalarını bolca tüketmeniz yararınızadır.
  9. Düzenli ve doğru aralıklarla beslenin. Yemekler arasındaki uzun aralıklar vücut şekerinin düşmesine, dolayısıyla vücut enerjinizin azalmasına neden olur. Yemek aralarında fındık yemeniz de enerjinizi arttıracaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar