Ana SayfaMakalelerYönetici Asistanı Olmak

Yönetici Asistanı Olmak

İnternette ve gazetelerde sıkça rastlanan ve her gün artan yönetici asistanı aranıyor ilanlarına bakıldıkça sektörde bu konuda ciddi bir arayış olduğu açıkça görülüyor.

Yönetici asistanlığı işi, sabah akşam telefonlara bakan, randevuları düzenleyip organize eden görev tanımında değildir. Bu işte tamamen şirket içi işleyişten sorumlu olunmaktadır. Dolayısı ile zeki, becerikli, planlama yeteneği yüksek kişiler kısa zamanda şirkette söz sahibi olacak, patronun tüm iş ve sosyal organizasyonlarını düzenleyen, iş hayatının vazgeçilmez planlayıcısı olacaktır.

Yönetici yada şirket sahibi ile sürekli iş diyaloğu halinde olunacağı için ilişkilerin sağlam ve doğru olması bu görevde uzun süre çalışılabilmesi için gereklidir. Zira yönetici asistanlığı yapan kişinin sosyal ilişkileri zayıf ise çalışma süresi kısa zamanda sonlanabilecektir. Asistanlık işi geniş bir kavram olup bu işte başarılı olabilmek için öncelikle dikkat edilmesinde büyük yarar olan noktalar vardır.

Yöneticinize, kendinizi sevdirmek için iş başlangıcında gereksiz hareketlerden kaçının ve doğal olun. Sevdiği ve sevmediği kişilerin listesini çıkarın; Örnek olarak, görüşmek istemediği kişileri not alarak, dilerse meşgul olduğunu söyleyin. Bu hareket yöneticinize duyarlı olduğunuzu gösterecektir.

Kahvesini nasıl içtiğini en kısa sürede öğrenin. Kahvesini bitirdikten sonra suyunu götürün. Unutmayın bir yönetici her şeyi her dakika söylemeyecektir. Düşünceli olduğunuzu göstermeniz gerekmekte.

Çoğu müdür, yönetici yoğun iş hayatı içinde unutkan olabilir. Öyle ki gözündeki gözlüğü unutan, arabasının anahtarını unutabilen bir yöneticinin beyni olacağınızı düşünerek çalışmalısınız.

Çalıştığınız firmada işler yoğun olsa da aralıklarla boş zamanlarınız olabilir. Bu sürelerde her zaman facebook, twitter gibi sayfalarda gezmek yerine şirket hakkında bilgiler edinin. Bu bilgileri toplantılarda not alırken kullanabilirsiniz.

Toplantılarda, söylenen önemli noktaları kaçırmadan hızlı şekilde not almayı unutmayın. Not yazarken düzenlemek yerine, toplantı sonrası aldığınız notları düzene sokup yeniden yazmak aktif dinlemeyi etkin olarak yapmanıza, söylenen önemli konuları kaçırmamanıza destek olacaktır.

Yönetici asistanı ne kadar maaş alıyor?

Yönetici asistanlarının maaşları birçok faktöre bağlı olarak değişebilir, bu faktörler arasında deneyim düzeyi, yerel iş piyasası, şirketin büyüklüğü ve sektör gibi etkenler bulunur.

2024 yılında ortalama yönetici asistanı maaşı 30.200 liradır.

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar