Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İş Görüşmesine Hazır Mısın? - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerİş Görüşmesine Hazır Mısın?

İş Görüşmesine Hazır Mısın?

İş Görüşmesine Hazır Olmalısınız

CV’nin hazırlanmasının ardından iş arama süreci gündeme gelir ve bu süreçte iş ilanları hızla incelenir gerekli başvurularda bulunulur. Başvuru aşamasından sonraki süreç ise artık mülakata davet edilme ve gerekli görüşmenin gerçekleşmesidir. Burada öne çıkan iş görüşmesine gidilmeden önce yapılması gerekenlerdir.

Görüşme aşaması hemen hemen her iş arayan üzerinde baskı oluşturan bir dönemdir. Bu dönemde herkes iş başvurusunda bulunduğu firmadan geri dönüş beklemekte, dönüş olduğunda ise mülakat stresi yaşamaktadır. Ancak o gün için sadece stresli bir şekilde beklemek yerine, tüm hazırlıklar gözden geçirilmeli, tam anlamıyla yapılması gerekenler hazır hale getirilmelidir. Bu hem bir arama olduğunda sizin daha fazla stres olmanızı engelleyecek hem de daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

 

 

 

Telefon Görüşmesi

Mülakata davet edilme aşamasında ilk adım sizin telefonla mülakata davet edilmenizdir. Genellikle çoğu firma telefon aracılığıyla mülakata davet etmeyi tercih ederken, bazı firmalar ise e-mail yoluyla adaya geri dönüş sağlar. Eğer firmanın size telefon ile ulaştığını varsayarsak bu görüşmede doğru davranmanız sizin için oldukça önemlidir. Muhtemelen sizi arayan firma daha önceden rehberinizde kayıtlı olmayacağından, sizi arayan ancak tanımadığınız numaraları ciddiyetle karşılamalısınız. Telefonu doğru tonlama ile açmanız ise karşı tarafa verilecek izlenim açısından önemlidir. Uykulu bir ses ile telefonu açmanız karşı tarafta olumsuz bir algı yaratacaktır, bu nedenle erken saatlerde kalkarak sesinizin normal hale gelmesini sağlamalısınız. Bu konuşmada şirketin adını, davet edildiğiniz pozisyonu, adres ve iletişim bilgisini doğru bir şekilde almanız oldukça önemlidir.

 

 

 

Araştırın

 

Mülakata davet edilirken edindiğiniz firma bilgileri doğrultusunda mutlaka araştırma yapmalısınız. Şirket bilgilerini, görüşme için çağrıldığınız pozisyona ne gibi niteliklerin gerektiğini, şirket politikasını, vizyon ve misyonunu incelemelisiniz. Şirket hakkında detaylı bilgiye sahip olarak görüşmeye giden adayların hep bir adım önde olduğunu unutmadan bu bilgileri önemsemelisiniz.

 

 

 

CV’nizi İyi Bilin

Görüşme sürecinde mutlaka CV’niz incelenecek ve CV üzerinden sorular yöneltilecektir. Bu nedenle özgeçmişiniz hakkında bilgi sahibi olmanız ve onun üzerinden sorular sorulduğunda akıcı bir şekilde cevaplayabilmeniz gerekmektedir. CV’nizde yer verdiğiniz bilgileri doğru bilmeniz, bir soru sorulduğunda afallamanızı engelleyecektir.

Mülakata giderken önemli olan kendinize özgüveninizin olmasıdır. Siz kendinize inanırsanız, daha ikna edici gözükecek ve işi alma şansınız yükselecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar