Ana SayfaMakalelerYeni İşinizde İlk Gün Heyecanı

Yeni İşinizde İlk Gün Heyecanı

İş yerinde ilk gün

Pek çok yazı yazdık bugüne kadar, meslek seçiminizden tutun da etkili bir cv yi nasıl hazırlayabileceğiniz, mülakat sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair. Tüm bunların sonucunda işe alındınız diyelim. Seçilen siz oldunuz, haklı olarak mutlu ve gururlusunuz. Yine de yeni işinizin ilk gününde heyecana kapılmaz mısınız? Hangimiz kapılmayız ki? En kendinden emin olanımız bile mutlaka heyecan yaşar. Sonuç olarak işinizde tecrübeli bile olsanız hiç bilmediği bir ortam ve hiç tanımadığınız insanlarla geçirilecek ilk gün. Ortalama 10 saat. Arkadaşlarınızdan, ailenizden hatta sevgiliniz ya da eşinizden bile daha uzun süre zaman geçireceğiniz insanlarla ilk karşılaşmanız… İlk izlenimlerin kolay değişmediği bir toplumda yaşadığımızı kabul etmek zorundayız. Bu yazımızda da sizlere yeni işinizde ilk günün heyecanını üzerinizden atmanız ve güzel bir başlangıç yapmanız için yapmanız gereken bazı şeylerden bahsedeceğiz.

Öncelikli olarak yapmanız gereken bir önceki gece iyi bir uyku çekerek, o güne zinde başlamanız. Özellikle bedeni performans gerektirmeyen, hele de okumanız gereken yazıların olduğu bir işte çalışacaksanız günün ortalarına gelmeden esnemeniz hem hoş karşılanmayacak hem de sizin için günü tamamlamak işkence haline dönüşecektir. Ayrıca iyi bir uykunun görünüşünüze de pozitif olarak yansıyacağını unutmayın.

İkinci olarak tanıştığınız kişilerin isimlerini aklınızda tutmaya özen göstermelisiniz. Kabul ediyoruz özellikle kalabalık bir ekip ile çalışıyorsanız bu hiç kolay olmayacaktır. Eğer imkânınız varsa çalışma arkadaşlarınıza belli etmeden isimlerini not da alabilirsiniz ama isimlerin aklınızda kalması gerçekten önemlidir. Bu sayede onlarla daha çabuk ve samimi iş ilişkileri kurabilirsiniz. Ne kadar samimi ve iyi ilişkiler kurarsanız ofis ortamınız o kadar keyifli olacaktır.

Üçüncü olarak arkadaşlığını mesai saati dışına taşımak isteyenlere bu izni verin. Onların birlikte yaptığı sosyal aktivitelere davet ediliyorsanız mutlaka kabul edin. Bir önceki maddede belirttiğimiz gibi samimiyet ile hem iş ortamınızı keyiflendirirsiniz hem de çalışma arkadaşlarınızın güvenini kazanırsınız. Unutmayın, onların güvenini kazanmanız sizden tecrübeli oldukları bir ortamda, size verecekleri desteği de arttıracaktır.

Dördüncü maddemize gelince, çalışma arkadaşlarınızın sizinle paylaştığı konuları iyi dinleyin. İşinize yaramayacağını düşünseniz bile bir gün mutlaka işinize yarayabilir ve o gün geldiğinde hem sıkıntı yaşarsınız hem de kendisini dinlemediğinizi anlayan arkadaşınız size karşı tavır alabilir.

Bir diğer unsur da, küçük de olsa başarılı bir iş çıkarmaya bakın. Böylece iş arkadaşlarınızdan tecrübesiz olsanız da işinde başarılı ve donanımlı olduğunuzu onlara göstererek size saygı duymalarını sağlarsınız. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta elde ettiğiniz başarıyı nasıl karşıladığınızdır. Mümkün olduğunca mütevazı olmanızda fayda var. Gerçekten başarılı olduğunuzu gösterip saygı kazanmaya çalışırken insanların sizin kibirli olduğunuzu düşünerek sizden uzak durmalarına neden olabilirsiniz.

Sonuç olarak yukarıda saydıklarımız ve benzeri hususlara dikkat ederek iş yerinizde iyi bir başlangıca imza atabilirsiniz. Böylece yeni iş ortamınızda huzuru ve başarıyı yakalamış olursunuz. Bu sayede yeni
iş arama derdinden de kurtulmuş olacaksınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar