Ana SayfaMakalelerGeleceğin Meslekleri

Geleceğin Meslekleri

Gelecekte hangi mesleği seçeceksiniz?
Üniversiteye başlayacak öğrenciler için en büyük sorun meslek seçimi konusunda yaşanıyor. İş bulma kaygısının giderek artması, üniversite adaylarının seçimlerini de etkiliyor. Öğrenciler, iş bulma imkanı yüksek olan bölümleri tercih ederken, iş bulma olanağı kısıtlı olan meslekler daha az tercih ediliyor. Uzmanlar geleceğin mesleklerini ve kolay iş bulma imkanı sağlayan sektörler konusunda hemfikir. Bunların başında; sağlık, finans ve bilişim teknolojileri sektörleri geliyor. İşte geleceğin meslekleri:

1. Genetik Mühendisliği
Geleceğin meslekleri sıralamasında birinci sırayı Genetik Mühendisliği alıyor. DNA nın gizeminin çözülmeye başlamasıyla bu alanda yapılan çalışmalar arttı. Canlılar üzerinde yapılan genetik oynamalarla, birçok hastalıklı hücre iyileşebiliyor. Genetik alanı, insanı kopyalamak mümkün mü sorusunu da gündeme getiriyor. Çok yakın gelecekte Genetik Mühendisliği iş ilanları ile ilgili oldukça büyük artış bekleniyor.

2. Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği
Bilgisayarın hızla yaygınlaşması ve network ağlarının çok hızlı bir şekilde gelişmesi, bilişim teknolojileri alanına olan rağbeti hayli arttırdı. Bilgisayar artık her alanda, etkin bir şekilde kullanılıyor. Şirketlerin reklam ve pazarlama faaliyetlerinin büyük bir kısmı internet aracılığı ile sağlanıyor. Bunun gibi yüzlerce nedenden dolayı bilgisayar ve sistem mühendisliği geleceğin de gözde mesleklerinden olmaya devam edecek gibi görünüyor.

3. Mekatronik Mühendisliği
Makine ve elektronik mühendisliği ile bilgisayar ve yazılımcılık alanlarını birleştiren ve bu alanda çalışmalar yapan mekatronik mühendisliği geleceğin gözde mesleklerinden biridir. Gelişen teknoloji ve her gün artan internet kullanıcısı karşısında ürün ve hizmet alma-satma yöntemleri de değişmiştir. Hemen her şeyin bilgisayar yoluyla tasarlandığı günümüzde, mekatronik mühendisliği tam da bu alana hitap etmekte ve bu alanda gelişmeler göstermektedir.

4. Uluslararası Finans Uzmanlığı
Uluslararası Finans, şirketlerin kaynaklarını verimli kullanıp kullanmadıklarını, hesap düzenlemeleri ve verimlilikleri arttırma çalışmaları yapan meslek dalıdır. İyi bir analiz yeteneği ve yabancı dil bilgisi gerektiren bu meslek, küreselleşen dünyada uluslar arası şirketlerin giderek daha fazla ihtiyaç duyduğu finans alanını geliştirmeyi amaçlar. Geleceğin en gözde meslekleri arasında gösterilen Uluslararası Finansçılık, özellikle son yıllarda ülkemizde de, en fazla tercih edilen meslek dallarından biri haline gelmiştir.

5. Ergonomi Mühendisliği
Ergonomi mühendisliği çalışanların verimliliklerini arttırmak için çalışmalar yapan mühendislik alanıdır. Özellikle orta ve büyük ölçekli şirketler, çalışanlarının performanslarına büyük önem vermektedir. Eleman performansları şirketin başarısını doğrudan etkiler. Ergonomi Mühendisleri, çalışanların sorunlarını çözerek motivasyonlarını ve dolayısıyla verimlerini arttırmayı amaçlar. Gelişmiş ülkelerde oldukça popüler bir meslek olan Ergonomi Mühendisliği yakın gelecekte, ülkemizde de büyük önem arz edecek meslekler arasındaki yerini alacaktır. İstatistiklerden de anlaşılacağı üzere Mühendislik iş ilanları tercih edilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar