Ana SayfaMakaleler3 Mülakat Sorusu Örneği ve Cevapları

3 Mülakat Sorusu Örneği ve Cevapları

1-Niçin Bu Görevde Çalışmak İstiyorsunuz?

YANLIŞ:

”Alışveriş yapmak en büyük hobimdir. Alışveriş yaparak stres atıyorum, her zaman alışverişe meraklıydım.’

İşe alım uzmanının sizden beklentisi; Neleri sevip sevmediğiniz değil, var ise aynı iş kolu ile alakalı deneyimlerinizden, tecrübelerinizden bahsetmenizdir.

DOĞRU:

”Alışveriş yapmak her zaman benim için önem teşkil etmiştir. Bir mağazada satış danışmanlığı yaptığımdan bu yana işin pazarlama ve müşteri iletişim kısmı benim çok daha fazla ilgili çekti. Çalıştığım iş yerinde satışlar iyi gitmiyordu. Bundan dolayı bir pazarlama uzmanından eğitim aldım, bu eğitim sayesinde bireysel satışlarım %30 civarında arttı.

2- Kendinizden Bahseder misiniz?

YANLIŞ:

”İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden iki yıl önce mezun oldum ama hukuk dalında daha sonra başarılı olamayacağımı ve tarzım olmadığını düşündüm. Bu yüzden farklı bir iş kolu aradım ve satış temsilciliği işine girdim. O işte de patronumla sorunlar yaşadığım için ayrıldım, şu an buradayım.

Kendiniz hakkında tarihsel sıralamalar ve rutin cevaplar vermek yerine; karakterinizi öne çıkaran cümleler kurun ve kariyerinizle bu özelliklerinizi bağdaştırın.

DOĞRU:

Yakınlarım her zaman ikna yeteneğimin oldukça iyi olduğunu söylerlerdi. Buna bağlı olarak hukuk alanındaki eğitimimden sonra iyi bir konuşmacı ve güler yüzlü, pozitif bir insan olarak satış konusunda da yeteneğim olabileceğini gördüm. Satış üzerine 2 yıl çalıştıktan sonra öz güvenim daha da arttı ve büyük düşünmeye başladım. Satış üzerine çok ilginç ve yararlı olacağına inandığım fikir ve yöntemler geliştirdim. Kariyerimde daha üst seviye bir işte çalışmanın zamanı geldiğine gerçekten inanıyorum. Tüm fikirlerim ve tecrübem ile bu yolda sizinle beraber yol almak en büyük isteğim.

3- Eski Patronunuz hakkında neler düşünüyorsunuz?

YANLIŞ:

”Patronum ile aramız ilk zamanlarda iyiydi ama sonradan onun ciddiyetsiz bir insan olduğunu algıladım. Bence liderlik özelliği pek yoktu. İlgisiz ve sıradan biriydi. İşten ayrılmamdaki nedenlerden biri de kendisidir.”

Biri hakkında olumsuz konuşmak hele ki iş görüşmesi sırasında, karşı tarafa oldukça kötü bir izlenim bırakmanın yanında profesyonellikten de uzak bir davranış biçimidir. Unutulmaması gereken; eğer işe alınırsanız bir gün bunları konuştuğunuz şirketin yetkilisi de sizin patronunuz olacaktır. Eski patronunuzdan olumsuz bahsetmek yerine, ondan öğrendiklerinize odaklanarak bu yönde bilgiler sunun.

DOĞRU:

”Eski patronum; sabahları herkesten önce gelir ve odasına geçerdi. Çalışma saatlerine karşı hassas ve bu konuya ciddi önem veren bir insandı. Düzenin sağlanması konusunda yaptıkları benim de tecrübe kazanmama yardımcı oldu.”

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar