Ana SayfaHaberler2020’de Kariyer Hedefleriniz İçin Yapmanız Gerekenler

2020’de Kariyer Hedefleriniz İçin Yapmanız Gerekenler

Hayatınızla ilgili belirlemiş olduğunuz hedeflerinize ulaşmak için çeşitli yollardan, mücadelelerden geçersiniz. Biliyorsunuz ki hiçbir başarı kendiliğinden gelmemekte, mutlaka sarfedilen bir çabanın mükafatı olarak kazanılmaktadır. Bu nedenle, kariyer hedeflerinize ulaşmak için gireceğiniz bu yolda, başarıya ulaşmanın en etkili yöntemi, kendinize sağlam bir kariyer planı oluşturmak olacaktır. 2020’de Kariyer Hedefleriniz İçin Yapmanız Gerekenler başlıklı bu yazımızda, doğru bir plan hazırlamanızı sağlayacak birkaç tüyo vermeyi istedik. Gelin birlikte inceleyelim…

İyi Bir Kariyer İçin Atılması Gereken Adımlar

İyi bir kariyer sahibi olmak için ilk ve en temel adımları okul yıllarınızda atmanız, bu süreç içerisinde bunun bilinci ile hareket etmeniz oldukça önemli olacaktır. Öncelikle nasıl bir kariyere sahip olmak istediğiniz, becerilerinizi, yeteneklerinizi keşfetmeli ve doğru bir rota oluşturmalısınız. Yapmaktan zevk aldığınız alanları belirlemeli ve bu alanda gerekli eğitimleri görmek için çaba sarfetmelisiniz. Sonraki süreç, kendinize hem kendi alanınızda hem de farklı alanlarda yeni bilgiler katmakla geçmeli…

Kendi branşlarınız dışında her türlü alana ilgi duymanız, araştırma yapmanız, sizi genel kültür alanında oldukça geliştirecek ve her türlü alanda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle sürekli okumalı, araştırmalı ve farklı alanlarla ilgili bilgi sahibi olmaya özen göstermelisiniz. Bu kariyer hayatınıza katkıda bulunan, oldukça önemli özelliklerinizden biri olacaktır.

Meslek hayatına atıldığınızda yaşayacağınız her tecrübe, kariyer hayatınız boyunca kullanabileceğiniz yegane öğreti olacaktır. Bu nedenle, edindiğiniz her tecrübenin kıymetini bilmeli ve bu tecrübeleri genel hayatınıza uyarlayabilmelisiniz. Çalıştığınız her alanda kendinizi geliştirmek için tüm fırsatları değerlendirmeli, basamak basamak kariyer merdivenlerini tırmanmalısınız. Çalıştığınız firmaların sağlamış olduğu eğitim olanaklarından, sertifikalardan faydalanabilirsiniz. Mesleki bilgilerinizi geliştirmek, kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmek için en önemli hareketlerden biridir. Bu nedenle mesleki becerilerinizi ve bilginizi geliştirmek için online eğitimlerden faydalanabilir, seminerlere katılabilir, dünyada alanınızla ilgili ne gibi gelişmeler meydana geliyor takip edebilirsiniz. Bunlar mesleki hayatınızın sonraki zamanları için oldukça önemli birikimler olacaktır.

Çalıştığınız firmaya yeni bir şeyler katıyor olmanız, yerinizde saymamanız, kendinizi geliştirerek, yeniliklere açık bir şekilde üretimde bulunmanız, şüphesiz ki kariyeriniz açısından önemli olacaktır. Çalıştığınız kurumu benimseyerek, kurumun ilerlemesini sağlayacak adımlar atmanız hem iş hayatınız hem de bulunduğunuz konumun gelişebilmesi için oldukça önemlidir. Kendinizi farklı alanlarda geliştirmeli, yeni fikirlere, yeni bilgilere açık olmalısınız.

Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?

Kariyer planlaması yaparken öncelikle ne yapmak istediğinizle, neyi başarmak istediğinizle ilgili bir hedef belirlemelisiniz. Bu hedefleriniz, gerçekten yapabileceğiniz, zamanınızı ve eforunuzu gerçekten harcamak isteyeceğiniz, keyif alarak ve severek yapacağınız gerçekçi hedefler olmalıdır. Aksi takdirde ilerleme kaydetmeniz oldukça imkansız olacaktır.

Ne yapmak istediğinizi belirledikten sonra kendinize kariyer hedeflerinizi yönlendirebileceğiniz grafikler hazırlayabilir ya da listeler oluşturabilirsiniz. Bu dökümanlar, başardığınız her adımı kaydetmenizi sağlayacak, gerçekleştirdiğiniz her madde bir diğeri için teşvik edici unsur olacaktır. Bu şekilde ne kadar ilerlediğiniz takip edebilir, bundan sonra nasıl bir rota izlemeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Çalıştığınız ve bulunduğunuz her ortamda pozitif olmayı denemeli ve çevrenizdeki insanlarla iletişimde olmaya özen göstermelisiniz. Bu sizi bulunduğunuz kuruma, çalıştığınız işe daha çok adapte edecek ve yaptığınız işten keyif almanıza olanak sağlayacaktır. Olumlu düşünmek, insanlarla güzel anılar biriktirmek, tüm hayatınızı pozitif anlamda etkileyecek önemli durumladır. Bu özelliklerinizi iyi değerlendirmeli ve bu gücün farkına varmalısınız. Kariyer hedeflerinizi gerçekleştirirken, çalıştığınız kurumdan edineceğiniz tecrübelere de, çevrenizdeki insanların desteğinize de oldukça ihtiyacınız olacaktır.

İş hayatınızda da sosyal hayatınızda da sizi strese maruz bırakacak durumlar yaşayabilirsiniz. Bunlar olağan, insan hayatının rutin durumları… Stres anında sizi psikolojik anlamda düşürmeyecek kurtuluş yolları keşfetmelisiniz. Açık havada yapacağınız bir yürüyüş, dinlemekten keyif aldığınız bir müzik, stres anında negatif duygulardan uzaklaşmanız için etkili yöntemler olabilir. Stresle nasıl başa çıkabileceğiniz belirlemeli ve iş hayatında da sosyal hayatınızda da sizi başarısızlığa sürükleyecek negatif duyguların esiri olmaktan kaçınmalısınız. Hedefleriniz, sizi yaşamaktan keyif almaya, elde ettiğiniz başarılarla mutlu olmaya, yaşadığınız dünyaya faydalı bir insan olmaya teşvik eden yegane hazinenizdir…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar