Ana SayfaBaşarı Hikayeleri18 Yaşına Gelmeden Milyoner Olan 5 Girişimci

18 Yaşına Gelmeden Milyoner Olan 5 Girişimci

Hayatta başarılı olmak için 2 üniversite bitirip daha sonra yüksek lisans yapmak yeterli gelmeyebilir. Aşağıdaki gerçek örnekler henüz liseden bile mezun olmadan gerçekleştirdikleri projelerle başarıyı ve kazancı yakalamış genç girişimcileri gösteriyor.

18 yaşından önce milyoner olan 5 girişimci ve kısa başarı hikayeleri;

1- 10 yaşındaki Elise ve 13 yaşındaki Evan MacMillan kardeşler çikolatayı çok sevdiklerinden kendi çikolata şirketlerini kurdular. Ürettikleri çikolatalar çiftlik temalıydı, kısa sürede oldukça başarılı satışlar yapan kardeşler 1991 yılında yılın girişimcisi seçildiler. MacMillan kardeşler daha sonra Çikolata Çiftliği’ni farklı bir firmaya sattılar.

2- Leanna Archer, 9 yaşında doğal saç bakımı için ürünler geliştirmeye başladı. Kendisi bu ürünleri geliştirirken ailesi ise mağazalara giderek bu ürünleri pazarlamaya başlamıştı. 2007 yılında Leanna 12 yaşına bastığında, kazandıkları kazanç 6 rakamlara ulaşmıştı.

3- John Magennis 14 yaşında odasında site tasarlamaya başladı. Yeteneği ve yaptığı çalışmalarla adını duyuran ve ilk başladığı zamanlarda saatte ortalama 15 dolar kazanan Magennis’in 17 yaşına geldiğinde kazandığı para 1 milyon doları geçmişti.

4- Sarah Buckel, okulda kullandığı dolabının renkli yazılar ve posterler ile eğlenceli bir hal almasını istiyordu ama gördü ki kendisi gibi yapanlar her yıl sonunda dolaplar değiştiğinden kağıtları sökmek zorunda kalıyor; mıknatıslı dolap kağıtları fikrini düşündü. Bu fikirde babasının mıknatıslı kartvizit üreten bir şirkette CEO olmasının büyük etkisi oldu. Babasının desteğini de alarak yılda 1 milyon dolar kazanç sağladı.

5- Henüz 5 yaşında iken limonata satan Tyler Dikman, limonata satışından saatte ortalama 22 dolar kazanç elde ediyordu. Yaşı ilerledikçe; özel partilerde ve yaş günü etkinliklerinde sihirbazlık numaraları ve eğlenceli gösteriler düzenlemeye başladı. Bu şekilde 1 saatin yarısı gibi bir zamanda kazancı 37 dolar seviyesine yükselmişti. Pazarlama alanındaki yeteneğine güvenerek 15 yaşında bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri satışı işine başladı. Kurduğu şirketin 2001 yılındaki cirosu 1 milyon doların üzerine çıktı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar