Ana SayfaMakalelerReferans Vermenin Faydaları

Referans Vermenin Faydaları

Özgeçmiş oluşturmak iş arayan her bireyin mutlaka yapması gereken işlerin başında gelmektedir. Kendi yetkinliklerini tamamlayarak bir iş arama sürecine giren bireyler kendilerini işverene tanıtmak ve detaylı bilgileri sunmak için özgeçmiş oluşturma sürecine girerler. Bu süreç içerisinde kendisine ait özel, genel ve eğitim bilgileri gibi birçok bilgiyi CV’ ye ekleyerek işverene sunmak ise tamamen yeterli değildir çünkü önemli olan bu bilgilerin doğru şekilde karşı tarafa sunulmasıdır.

CV oluşturma aşamasında çalışan adayı tam anlamıyla kendisini aktarmaya çalışmalı ve kendisini doğru ifade etmelidir. İnsan kaynakları sitesinde yer alan CV oluşturma alanları ise bireylerin doğru şekilde CV oluşturmasına olanak tanımaktadır. Bu alan düzgün bir şekilde doldurulmalı ve kesinlikle doğru ifade kullanılmalı ve gerektiğinde kanıtlanabilir nitelikte olmalıdır. Bir CV’ de yanlış bilgi verilmesi, olumlu giden iş sürecinde iş bulamamanıza neden olacaktır.

Online özgeçmiş oluştururken belli seçenekler dahilinde CV’ ye bilgiler girilir ancak burada yer alan manuel alanlar da mutlaka özenle ve dikkate alınarak doldurulmalıdır. Bu aşamada yazım kurallarına dikkat etmekte ve doğru cümleler kurmakta da fayda vardır.

Bir özgeçmişte mutlaka yer alması gereken bir diğer önemli madde ise referanslar yani tavsiye mektubu alanıdır. Bu alan işe girme aşamasında işverenin kararsız kaldığı zaman diliminde ya da gerçekten nitelikli bilgi edinmek istediğinde, iş görüşmesine gelen aday hakkında bilgi edinilmesini sağlayacaktır. Referans veren çalışan adayı, daha önceden çalışmış olduğu iş arkadaşlarını, yöneticilerini ya da kişisel referans olarak gösterebileceği kendisini iyi tanıyan kişileri bu alana yazabilmektedir. İşveren ise daha fazla bilgi ya da işin yürütümü konusunda, çalışan adayının referanslarıyla iletişime geçerek bilgi almakta ve belki de bu konuşmadan etkilenerek işe alımda bulunacaktır. Dolayısıyla referanslar alanı tamamen akıllıca düzenlenmeli, gerçekten sizden memnun olan işverenlerinizi ya da kişisel referanslarınızı yazarak, kendilerine referans olarak verdiğinizi bildirmelisiniz.

Konu İle İlgili İş İlanları:

Ankara İş İlanları

Ön Muhasebe İş İlanları

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar