Ana SayfaMakalelerKadın ve İş Dünyası

Kadın ve İş Dünyası

Günümüz koşulları ve teknolojinin hızla geliştiğini anımsayacak olursak, kültürel anlamda da mutlak değişikliklere ayak uydurmak zorunda olduğumuzu ve nitekim de bu değişiklikleri yaşadığımızı görmek mümkün. Buradan yola çıkarak birçok alanda eskiye nazaran farklılıkları gözlemlemek ve gelişime şahit olmak ise eskiyi anımsamamızla mümkün olacaktır.

Hızla değişen dünya koşullarına ayak uydurmak bireylere daha kolay bir yaşantı kurgulamasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte eski dönemlerde genellikle evde olup ev işleri ve çocukların eğitimiyle ilgilenen kadınların da okuma oranlarının artması ve gelişen iş dünyasıyla birlikte iş hayatına atılmaları yaşamın getirileri arasında yer alıyor. Günümüzde birçok alanda artık kadınların da iş hayatlarındaki başarılarını, kariyer basamaklarında hızla ilerlediklerini ve erkeklerin daha baskın oldukları işlerde bile kolaylıkla yer aldıklarını görüyoruz ki bu da nitekim gurur verici bir durum.

İş dünyası hızla gelişmekte olan bir olgu ve bununla birlikte belli değişimleri de beraberinde getiriyor. Sürekli çalışma alanları içerisinde farklı yaklaşımlarla birlikte gelişimini devam ettiriyor. Yine aynı şekilde üniversitelere göz atıldığında ise kadınların baskın bir şekilde eğitim hayatı içerisinde yerlerini alarak güçlü rakipler halinde gelişimlerini tamamlıyor ve iş dünyası içerisinde sağlam adımlarla yerlerini alıyorlar. Bununla birlikte iş arama ve iş bulma süreçlerinde de kadınlar kendilerini hızla geliştiriyorlar ve hızla iş dünyası içerisindeki yerlerini almaya devam ediyorlar.

Full time çalışma imkanlarının yanı sıra ise kadınların hem ev işlerini yürütmesi hem de çocuklarıyla ilgilenmeleri gerekmesi durumunda part time (yarı zamanlı) ya da home office (evden çalışma) çalışma şekillerini değerlendirdiklerini ve bu şekilde de çalışma hayatından kopmadan hayatlarını sürdüklerini, iş kadını olarak ise sektörler içerisinde yer aldıklarını görüyoruz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar