Ana SayfaMakaleler6 Önemli Öğüt

6 Önemli Öğüt

Çevrenizde yer alan insanlarla olan ilişkilerinizde esnek olun. Başarıya doymak isteyen bir kişi karşısındakinin karakteri ne kadar garip olursa olsun uyum içinde olmayı bilmelidir.
Konuştuğunuz kişilerin adlarını tekrarlayın ve onlara önem verdiğinizi gösterin. İnsanları övmek, onlara değer verdiğinizi göstermek onlarla olan ilişkilerinizi olumlu olarak etkileyecektir.
Bir tartışmaya herkes kendi özgün fikirleri ile katılır. Başkalarının farklı olmalarına izin verin. Yapıcı olmayan bir rekabette yer almayın. Ayrıca alışılagelmiş eleştirilerden kaçının. Düzeltme konusunda yardımcı olamayacağınızı düşünüyorsanız hataları belirtmek doğru bir hamle olmayacaktır. Düşüncelerinizde her zaman ve mutlaka haklı olduğunuzu sanmak da yanlıştır.
Günlerinizin aktif olmasını sağlayın, bakış açınızı genişletin, yeni insanlarla tanışın. İnsanlar pozitif olma eğilimindedir ve ilerlemek isterler. Konuşma tarzınız coşkulu ve her zaman neşeli olsun. İnsanlara hep pozitif yönlerinizi göstermeyi ilke edinin.
Hayatınız için istediğiniz her şey başkalarını da ilgilendirmelidir. İyi bir insan ilişkisi size saygı, sevgi ve sempati kazandıracaktır. Eşyalar size herhangi bir şey kazandırmaz. Bu cümle üzerinde durmanızı isteriz: ‘İnsan hiç bir şeye sahip değildir; aldığı herhangi bir nesnenin geçici emanetçisi’dir.
Eğer karşınızdan bir gülümseme istiyorsanız, önce siz de gülümsemeyi öğrenin. Gülümseme hem kalbe iyi gelir, hem de ruhu zarif kılar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar