Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Yönetici Desteği - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerYönetici Desteği

Yönetici Desteği

İşveren çalışanın karşısında nasıl bir tavır sergiliyorsa, o şekilde bir verim ile karşılaşır. Verimli çalışanlara sahip olmak ise her işveren için büyük bir şanstır. Karşılıklı bir döngü olan bu etkileşimde ise her iki tarafında kendi görevinin gerekliliklerini yerine getirmesi, iki taraf içinde daha avantajlı olacaktır.

İşveren çalışanlarına karşı takındığı tavır ve tutumlarından sorumludur ve bu tavrın çalışanının pozitif ya da negatif bir etki oluşturmasına neden olacağını bilmelidir. Bu nedenle çalışanlarına yaklaşırken akılcı tavırlardan uzak olmaması ve destekleyici olması gerektiğinin farkında olmalıdır.

Özellikle yöneticiler kendi davranışlarını ve bu davranışların çalışanlar üzerindeki etkilerini iyi gözlemlemeli ve bu doğrultuda davranışlarında değişikliğe gitmelidir. Yöneticinin çalışanına sergilediği tavır, işlerin yürütüm aşamasında da mutlaka etkili olacaktır.

Çalışanların motivasyonları üzerinde büyük etkiye sahip olan iş yeri ve yönetici ilişkileri, işlerin yapılması aşamasında motivasyon ve verimi de doğrudan etkilemektedir. Bir çalışan kendisini değerli hissettiği takdirde kendisini daha fazla işine verecek ve kendisini daha iyi hissedecektir. Bununla birlikte yöneticiler çalışanları hakkında genel bilgi sahibi olmalıdır. Bir çalışan üzerinde kötü etki yarattığını fark ettiğinde tavır ve tutumlarında değişiklik yoluna gitmesi her iki taraf için de daha iyi olacaktır. Bu bir otorite kaybı olarak algılanmamalı aksine işin yürütülmesi için doğru adım olarak düşünülmelidir.

Çalışan karşısında sürekli gergin ve asık suratlı yöneticisiyle karşılaştığında gerilecek ve kendisini kötü hissedecektir. Buradan yola çıkarak yöneticilerin davranışlarında otoriter olmaya çalışırken, negatif bir etki oluşturmasına engel olmalıdır. Baskıcı ve gergin iş ortamlarında işin yürütülmesi oldukça zor olacak ve çalışanlar tam anlamıyla kendilerini rahat hissetmedikleri için hata oranı artacak ve potansiyelinden daha az verimle çalışan çalışanlar ortaya çıkacaktır.

Bu nedenle yöneticiler çalışanlarıyla iletişimlerinde sağlıklı adımlar attıklarından emin olmalı, bu doğrultuda hareket ederek hem işlerine hem de çalışanlarına destek olmalıdır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar