Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Türkiye’de Hayat Zor: 50 Saatten Fazla Çalışıyoruz, İşimizi Sevmiyoruz - İşbul Blog
Ana SayfaHaberlerTürkiye’de Hayat Zor: 50 Saatten Fazla Çalışıyoruz, İşimizi Sevmiyoruz

Türkiye’de Hayat Zor: 50 Saatten Fazla Çalışıyoruz, İşimizi Sevmiyoruz

OECD’nin, insanların refah seviyelerini ölçtüğü ‘Hayat Nasıl?’ (How’s Life?) raporuna göre Türkiye’de çalışanların yarısı haftada 50 saatin üzerinde çalışıyor, insanların kişisel refah düzeylerine ilişkin beklentileri de kötüleşiyor.

Geçen yıl 40 ülkede yapılan araştırmada Türkiye; Şili, Estonya, Yunanistan, Macaristan, Meksika ve Portekiz’le birlikte en kötü performans sergileyen ülkeler arasında yer aldı.

OECD verilerini Milliyet’teki köşesine taşıyan Cem Kılıç, “Türkiye’de yaşayanlar diğer ülkelerdeki insanlara göre ‘daha mutsuz’. Rapora göre insanlar arasındaki gelir eşitsizliği artarken, işsizlik kalıcı bir problem olmaya devam ediyor. Olumsuz çalışma koşullarında, düşük ücretle, güvencesiz, kayıtdışı çalışanların sayısı çoğalıyor” diye yazdı.

Araştırmaya göre Türkiye’de genel durum şöyle:

Çalışanların yarısı haftada 50 saatin üzerinde çalışıyor.
İşten memnuniyet düzeyinde 36’ıncı sırada yer alıyor.
İşsizlik yardımında sondan altıncıyız.
İşsizlik düzeyi 10.2 olarak belirtilirken, 28 milyon 824 bin kişi ne çalışıyor ne de iş arıyor. 740 bin kişi ise uzun süre iş aramış ancak artık vazgeçmiş. Çalışan 25 milyon kişinin 8 milyon 453 bini herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı değil. Her 100 gençten 17’si işsiz.
Türkiye, gelir eşitsizliğinde 35 ülke arasında dördüncü sırada.
Gelecek için iyimserlik düzeyi açısından 36’ncı sırada yer alıyor.
Sağlıksız, dayanıksız, konforsuz konutlarda yaşayanların oranı yüzde 12.6 ile OECD birincisiyiz.
Hava kirliliğinde Şili’den sonra ikinci sırada, su kalitesinde sondan ikinci sırada yer alıyor.
Kadınlara birinci derece yakınları tarafından uygulanan şiddette ikinci olurken, kadın milletvekili oranında 34’üncüyüz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar