Ana SayfaMakalelerTerfi Etmenin Yolları

Terfi Etmenin Yolları

Terfi etmek herkesin aklında olan bir düşünce olup terfi yolunda ilerlemek için yapılması ve uyulması gereken bazı adımlar vardır. İş hayatında yükselmek kolay olmamakla birlikte, bu süreçte doğru davranışlarda bulunulursa başarılı olunabilir.

Terfi etmek için izlenmesi gereken yolları aşağıdaki maddelerle özetleyebiliriz;

1- ÖNEMLİ GÖREVLERDE YER ALIN

Şirketin önem verdiği projelerde aktif olarak yer almak isteyin. Bu ekiplerde etkin olarak çalışın ve kendinizi gösterin. Geri planda kalmak, kariyerinize hiçbir artı kazandırmayacaktır.

2- YENİLİKÇİ FİKİRLER OLUŞTURUN

Memur zihniyetinde çalışmayın. Yaptığınız ve üstlendiğiniz görevlerde; Şirket içinde etkili olacak yenilikçi fikirleriniz var ise bunu gerek toplantılarda gerek raporlamalarınızda açıkça belirtin.

3- AKTİF ve UYANIK OLUN

Yapılması gerekenler hakkında toplantılarda aktif dinleyici olun. Dinlediklerinizi kulağınızla değil aynı zamanda aklınızla birleştirerek dinleyin. Hedefleriniz doğrultusunda konuşulanları görevlerinize yansıtırsanız kariyeriniz için fırsat yaratma olanağına sahip olursunuz.

4- İLİŞKİLERİNİZİ DOĞRU YÖNETİN

Çalışma arkadaşlarınız ve sorumlu olduğunuz kişilere karşı mesafeli ama aynı zamanda içten olun. İlişki düzeyini doğru şekilde ayarlamak sizin elinizdedir. Çok ciddi ve soğuk olmak etkili olmayacağı gibi samimiyetin aşırı olması da hakkınızda olumsuz sonuçlanacaktır.

5- SORUN YARATAN OLMAYIN

Şirket içinde hoşnut olmadığınız bir durum ya da ortam mevcut ise, hoşlanmadığınız bir durum meydana gelmişse bunu büyütmeyin. Pireyi deve yapmayın. Sürekli şikayet eden bir yapıda olmanız dikkat çekmenize, uyumsuz bir yapıya sahip olduğunuza işaret edecektir. Odaklanmanız gereken asıl konu yaptığınız iş, aldığınız görevler ve başarınızdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar