Ana SayfaMakalelerTatil Dönüşü; İş Başı

Tatil Dönüşü; İş Başı

Tatilden Sonra Çalışmanın Zorlukları
 
 
Çalışanların iple çektiği zamanı dilimi olarak tanımlayabileceğimiz izin günleri, büyük planların yapıldığı, dinlenilecek günler olarak algılanmasının yanı sıra, eğlencenin de içine katıldığı bir zaman dilimidir. Aylar öncesinden rezervasyonlar yapılır, tatile gidilir. Tatil günleri, çalışılan günlere oranla büyük bir hızla geçer ve çalışan için işbaşı yapılacak gün gelmiştir. Bu durum ise, çalışan açısından oldukça stresli olabilmektedir.
Tatilde Kafanızı İyice Boşaltın
Uzun süredir tatil hayaliyle yanıp tutuşuyordunuz ve işte o an geldi çattı. Tamamen dinlenmeye, kafanızı boşaltmaya odaklanın. İş dışında her şeyi düşünün ve tercihinize göre eğlenceli ya da dinlendirici bir tatil geçirin. İş dönüşünü asla aklınıza getirmeyin. Mümkünse tatil esnasında akıllı telefon kullanmayın, maillerinizle ilgilenmeyin ve telefonlarınıza acil olanlar dışında yanıt vermeyin. Unutmayın ki tatil zihninizi boşaltmak için büyük bir fırsat. Bol bol enerji depolayın.
Tatil Sonrası İlk Gün
Keyifli bir tatil sonrasında tüm düzeniniz değişti ve artık toparlanma vakti. Tatilin verdiği rahatlıkla tüm izin günleri boyunca geç kalktınız ve ertesi gün işbaşı yapacaksınız. Bu durumda erken yatmaya özen gösterin. Geç kalma ihtimalinize karşı akşamdan giyeceklerinizi hazırlayın. Tekrar işe başlıyorum diye stres olmak yerine, dinlenmiş olduğunuzu, güzel bir tatil geçirdikten sonra daha dinç bir şekilde işbaşı yaptığınızı aklınızdan çıkarmayın. İlk gün yığılmış işlerinize fazlasıyla odaklanarak kendinizi strese sokmak yerine ise, zevk aldığınız işleri ön plana alarak önce onları halledin. Gerekirse bir günlüğüne diğer iş arkadaşlarınızdan yardım isteyin.
Tatil sonrası ilk iş gününüzde ise, arkadaşlarınızla tatil anılarınızdan bahsetmekten kaçınmayın. Bu sohbetler sizin hem işe daha kolay adapte olabilmenize, hem de kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar