- “Hayır” demeyi öğrenin ve kararlarınıza güvenin. Yapmak istemediğiniz işlere, zaman harcamak istemediğiniz organizasyon ve etkinliklere hayır demek ve seçici olmak daha huzurlu olmanıza destek olacaktır.
- Arkadaş çevrenizi iyi seçin. Sürekli mutsuz ve endişeli kişilerle arkadaşlık kurmanız size de yansıyacaktır.
- Masa başı bir iş ile meşgulseniz düzenli aralıklarla kalkıp esneme hareketleri yapın ve az da olsa gezinin.
- Düzenli olarak erken yatmayı alışkanlık haline getirin, erken yatıp erken kalkmak zinde ve enerjik olmanızı sağlayacaktır.
- Rahatlamak istediğinizde gözünüzü kapatın ve kendinizi o an olmak istediğiniz bir yerde ya da mekanda düşleyin.
- Her gün gerçekten yapmaktan keyif aldığınız bir aktivite gerçekleştirin.
- Dış görünüşünüzü değiştirecek değişiklikler yapın. Farklı görünmek ve kendinize bakmak, iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
- Bir gün içindeki planlarınızı kendinizi strese sokmayacak şekilde planlayın ve yaptığınız görevler arasında ufak da olsa molalar belirleyerek plan oluşturun.
- Yaptığınız işlerde daha esnek olun. Mükemmelliyetçilik duygusu; işi mükemmelleştirmekten çok işin gerçekleştirilmesini engelleyen bir özelliktir.
- Kendinize karşı negatif düşüncelerle olumsuz cümleler sarf etmekten vazgeçin. “Bunu yapmak için çok geç, bunun için doğru kişi ben değilim” gibi cümleler sizi hep geriye götürecektir.
- Yaptığınız iş dışında yapılması gereken diğer işleri düşünmeyin. Bir iş yaparken işiniz hem düşünce hem de hareket olarak yalnızca o iş olsun. Enerjinizi ve odaklanmanızı buna göre ayarlayın.
- Gün içerisinde yalnız kalıp sadece kendinizi dinleyebileceğiniz alanlar bulup kısa da olsa bundan yararlanmaya çalışın. Sessizlik huzur ve sakinlik getirir, unutmayın.
- Size zor gelen ya da yapmayı istemediğiniz işler mevcut ise; Bunları enerjik ve uyanık olduğunuz günün ilk saatlerinde aradan çıkarmanız en doğrusu olacaktır. Bu şekilde günün diğer kısmında sürekli endişelenmekten ve kaygı duymaktan kurtulmuş olursunuz.
- Çalışmaların arasında düzenli molalarınızı aksatmadan kullanmayı unutmayın. Öğle aralarını en iyi ve şekilde dinlenecek formatta geçirin. Bu aralarda iş ile ilgili konular düşünmeyin, beyninizi rahatlatın.
- Affetme duygunuzu olgunlaştırın. Hata yapılmadan gerçeğe ulaşılamayacağını aklınızdan çıkarmayın ve insanlara da bu şekilde yaklaşın.
- Attığınız her adımda ve her yeni işte pozitif düşünerek hareket edin.