Ana SayfaMakalelerStaj Dönemini İş Fırsatına Dönüştürme

Staj Dönemini İş Fırsatına Dönüştürme

Stajyerlik

 

Öğrencilik döneminin vazgeçilmezidir stajyerlik. İş ilanlarını incelediğinizde hiç de azımsanmayacak derece stajyerlik ilanlarının olduğunun farkına varabilirsiniz. Oldukça ön planda olan bu çalışma şekli, hem işveren açısından, hem de stajyer açısından oldukça önemlidir.

Stajyer Açısından

Stajyer açısından bakıldığında, iş dünyasına adım atılacağı ilk deneyimdir stajyerlik. Ancak unutmamak gerekir ki, staj yapılacak yerin seçilmesi de oldukça önemli bir konudur. Size gerçekten faydası olacağını düşündüğünüz, gelişiminize, işinize faydalı olacak, öğrendiğiniz bilgileri pekiştirip daha fazlasını size katacak bir yer seçmelisiniz. Bu nedenle ne istediğinizi bilmelisiniz. Bilinçli bir şekilde ne yapmak istediğinizi bilerek hareket etmeniz durumunda, doğru adımlarla ilerleyebilirsiniz.

 

 

 

Staj Yapmak İstediğiniz Sektörü Tanıyın

Eğitim aldığınız sektörü iyi tanımanız size faydalı olacaktır. Öncelikle stajyer olarak çalışmak istediğiniz sektörde öncü olan firmaları belirlemelisiniz. Bir liste yaparak, belirdiğiniz firmaları sıralamalı, iş arama sitelerinden o firmaların stajyerlik ilanları var mı diye kontrol etmelisiniz. Eğer aradığınız şirkete dair stajyerlik iş ilanı göremiyorsanız, listedeki diğer firmaları da aynı yöntemle aramalı ve uygun stajyer ilanı gördüğünüzde başvuruda bulunmalısınız. Bu durumu tersine çevirerek, iş bulma sitelerinde yer alan -anahtar kelime- alanına ‘stajyer ‘yazarak, stajyer çalışan arayan firmaları tespit edebilirsiniz. Tespit ettiğiniz firmaların aradıkları yeterliliklere uygun olup olmadığınızı kontrol ettikten sonra, stajyer arayan şirketi incelemeli, sizin istediğiniz alanda iş yapıp yapmadığını, size ne katabileceğini düşündükten sonra başvuruda bulunmalısınız.

 

 

 

Stajyerler Potansiyel Çalışanlardır

Staj başvurusu yaptınız, görüşmenin ardından başvurunuz kabul edildi. İlk çalışma tecrübesi olarak kabul edebileceğiniz ilk gün, gerçekten çalışmaya başlamış gibi hazırlanmalısınız. Kısa süreliğine buradayım mantığıyla düşünmeden, olabildiğince özenli davranmalısınız. Okullar size ham bilgiyi sunarken, iş dünyası deneyimleriyle sizi yoğurarak, alanınızda iyi bir çalışan olmanıza katkıda bulunur. Bu nedenle etrafınızdaki olaylara karşı duyarlı olun. İşin nasıl yürütüldüğüne, işleyişine dair bilgi edinmeye çalışarak gözlem yapın. Unutmayın ki, her iş yeri için stajyerler potansiyel çalışanlardır. Gerçekten işinizi severek yapmak istediğinizi ve bu işte iyi olabileceğinizi hissettirdiğinizde, mezun olmanız halinde, staj yaptığınız iş yeri size çalışanı olarak yer vermek isteyebilir.

 

 

 

İşveren Açısından

İşverenlerin stajyerleri sevdikleri gerçeği göz ardı edilmemelidir. Çünkü stajyerler bir iş yeri için yetiştirilmek üzere çalışan adayı, yeni fikirler barındıran dinamik bir güç unsurudur. Ek olarak, iş yoğunluğunda yardımcı bir güç olarak çalışma ortamında yerini alan stajyerler, ofis içerisindeki birçok işin yürütülmesinde etkin bir rol oynar.

Tüm bu sebeplerden ötürü staj yapılacak olan yer iyi analiz edilmeli, gerçekten üzerine düşülmesi gereken bir tercih gibi algılanmalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar