Ana SayfaMakalelerŞanslı Olmak

Şanslı Olmak

Şans Faktörü
Bazı insanlar her konuda şanslı olduğunu düşünürken, bazı insanlara şans hiç uğramamıştır. Hayatta yaşanan her gelişmeyi sadece şans faktörüne bağlayan insanlar olduğu gibi, şanslı olmanın insanın isteğine ve çabalarına bağlı olduğunu düşünenler de var. Şanslı olduğuna inanan insanlar, hayata pozitif bakan, yaşadıkları her sorunun üstesinden gelebileceğine inanan, engellerle karşılaştığında bile olumlu beklentiler içine giren kişilerdir.
Şanslı olmak, her zaman olmasa da kişinin elindedir. Yaşadığı en ufak problemi şanssızlık olarak nitelendiren insanlar, sorunlara çözüm üretmek yerine şanssızlık bahanesine sığınırlar. Bu tip insanlar yaşadıkları sorunların sebebi olarak kendilerini görmezler. Sürekli olarak çevrelerindeki insanları suçlar, kötü giden her şeyin sorumlusu olarak farklı sebepler bulabilirler. Şans, sezgilerini dinleyen, yapıcı ve olumlu düşünen, kötü olaylar yaşadığında bile iyi giden şeyleri hatırlayan insanların sahip olduğu en değerli şeydir. Yaşadığı her sorunda, olumsuzlukların üstünde duran, umutsuzluk yaşayan, şansım yaver gitmiyor diye yakınan ve istediğine ulaşmak için çaba sarf etmeyen kişiler, hayatları boyunca şanssız olduklarına inanmaya devam edeceklerdir.
Oysa şans, sahip olduğunuz şeylerin farkında olmanızla alakalı bir kavramdır. Fırsatları fark etme yeteneğiniz gelişmişse, önünüze çıkan her yeniliği, fırsata dönüştürmek ve şansınızı yaratmak sizin elinizde. Hayatta sahip olduğunuz iyi şeyleri görmeyip, şanssız olduğunuzu düşünerek, kendinizi geliştirmek için çaba sarf etmezseniz, önünüze çıkan her fırsatı kaçırırsınız. Şans, hayatınızdaki güzel gelişmelerin farkına varmanız ile yakından ilgilidir. Şans, isteklerinize ulaşmanız için tek başına yeterli değildir. Hedeflerinize ulaşabilmek için emek harcamanız gerekir. Sadece şanslı olduğunuz için hayat size güzellikler sunmaz.
Şans, istek, umut, olumlu düşünce, farkındalık unsurlarının bir araya gelmesiyle oluşur. Şans faktörü, hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da önemli bir faktördür. İş bulmanın oldukça zor olduğu günümüzde iyi bir işe sahip olanlar şanslı olarak nitelendirilirler. Oysa iş bulmak sadece şansa bağlı değildir elbette. Kişinin donanımı, becerileri, tecrübesi de iş bulma noktasında önem taşır. İş ararken farklı arama yöntemlerini denemeniz, çevre edinmeniz, yeteneklerinizi geliştirmeniz, iş bulma şansınızı arttıracaktır. Hayatta önünüze çıkan fırsatları değerlendirin, şansınızı kendiniz yaratın.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar