Ana SayfaMakalelerSağ Ve Sol Beynin Farklılıkları

Sağ Ve Sol Beynin Farklılıkları

Yapılan deneyler ve analizler beynin sağ ve sol bölümünün tamamen farklı şekilde çalıştığını uzun süre önce kanıtladı. Kişinin hareketleri ve yaptıklarında her iki bölümün kriterleri tamamen farklı olmakta.

İşte sağ ve sol beynin aralarındaki farklar;

Sağ beyin sevgiye göre karar verir!

Sağ beyni sola göre baskın çalışan kişiler bir kişi ile iş yaparken ya da o insandan bahsederken onu sevip sevmedikleri kriterini baz alarak hareket ederler.

Sağ beyin niyete, sol beyin sürece bakar!

Sol beyin her zaman gerçekleşen sürece ve bu sürecin getireceği sonuca bakar. Sağ beyin ise tamamen niyete ve koşula göre hissiyata bağlı tepkiler verir.

Sol gerçekliği, sağ beyin duyguları önemser!

Sağ beyin ulaşılması zor hayaller düşünür. Gerçekleşmesi zor düşünceler ve denklemler sağ beynin ustaca yaptığı işlerdendir. Sol beyin tam tersi hayal kurmayı düşünmez, sezgisel hareket etmez. Sezgileri önce tartıp, ölçüp, biçip daha sonra değerlendirir.

Sol beyinde erkeksi özellikler baskın!

Sağ beyin duygu ağırlıklı kararlar verdiğinden bu kararları inanarak vermeye çalışır. Sol beyin ise kararı inanmasa da vermek ister.

Sol beyinde erkeksi özellikler yoğundur. Sol beyin anlam yüklemesi için uğraşırken, sağ beyin hissetmeye uğraşır. Sol beyin durumlar karşısında çıkar bağlamıyla tepkiler oluştururken, sağ beyin bu durumlara anlayışlı ve sempatik yaklaşır. Sağ beyni baskın çalışan kişiler başkalarının duygu ve düşüncelerine önem verirler, onlarla birlikte duygu paylaşımında olmaktan ve destekte bulunmaktan kaçınmazlar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar