Ana SayfaMakalelerProfesyonel Zeka Özellikleri

Profesyonel Zeka Özellikleri

İş hayatında oldukça önemli olan profesyonel zekanın niteliklerini sunuyoruz;

1. Öz yönetim

Profesyonel olmanın gereği sinir, öfke, kişisel hırslar ve istekler gibi duygular istenildiğinde kontrol altına alınabilmeli.

2. Esneklik

Bilgi birikimi sürekli güncellenmeli, iş hayatı dışında dış çevre ve dünya takip edilmeli, rakip işletmelerde yaşanan gelişmelere ve haberlere duyarsız kalınmamalıdır. Eğer bu şekilde beyninizin esnekliğini korumazsanız değişim zamanı geldiğinde beyin direnç göstermektedir.

3. Zihinsel durum ve Yoğunlaşma

Bir iş üzerinde çalışırken o işe konsantre olmak, iş üzerinde yoğunlaşabilme başarısını göstermek profesyonelliğin gereklerindendir.

4. Motivasyon

Bazen ne kadar yetenekli, bilgili, ne kadar dinç, ne kadar odaklı olursanız olun yine de harekete geçemezsiniz. İşte bu motivasyonun gerekli olduğunun işaretidir. Motivasyonu yüksek olanlar yapacakları her işte başarıyı yakalarlar.

5. Zihinselleştirme

PQ bileşenlerinin en önemlisidir. Yapacağınız işte yada atacağınız adımda başkasının ne yapacağını, düşüncelerini ve yapacaklarını tahmin edebilmek için kurulan bu bir tür empati, aynı zamanda size iş yaşamında farklı kişilik analizlerini ve çalışma biçimlerini anlayabilme şansı da veriyor.

6. Farkındalık

Kendi yeteneklerinin farkında olan ve yetenekleri çevresine sunabilen karakterler daha anlaşılır olurlar ve saygı görürler. Bunların farkında değilseniz özellikle olumsuz geri bildirim sizi rahatsız eder. Kendinizin ve diğerlerinin de sizi değerlendirmesine olanak tanıyın.

7. İnsiyatif

Kendi yaptığınız işte işi başarmak adına insiyatif almak, doğru bir adım olacaktır. Standart ve tek düze bir çalışan olmak yeterli değildir. Aldığınız insiyatifler sonucunda hata da yapsanız tavrınız ve olgunluğunuz aldığınız sorumluluğun etkisini fazlasıyla arttırır.

8. Yaratıcı beyin

Olayları, konuları farklı açılardan düşünmeye çalışın. Sahip olduğunuz yaratıcı anlayış iş ortamındaki ilişkilerinize ve konumlandırılmanıza da yansır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar