Ana SayfaMakalelerÖzgeçmişinizi Ne Zaman Güncellediniz?

Özgeçmişinizi Ne Zaman Güncellediniz?

Mezun olduktan sonra kendimizi apar topar iş bulma telaşı içine sokar, önümüze çıkan ilk iş ilanlarına başvuru yaparız. İş bulma konusunda yaşadığımız stres ve psikolojik baskı bizi bir an önce bir yere yerleşme ve düzenli maaş alma psikolojisine sokar. Birçoğumuz iş arama sürecinde ne istediğimize çok fazla dikkat etmeden sadece bir işe sahip olma psikolojisiyle ilk kabul aldığımız iş yerine başlar ve mutsuz bir iş hayatına adım atmış oluruz.

İşe başladıktan sonra ne kadar işimizde mutsuz da olsak, hali hazırda bulunan işimizi kaybetme korkusuyla başka bir iş arama düşüncesini bile aklımızdan geçirmeyiz. Oysa ki kendi alanımız ve becerilerimizle ilgili kendi isteklerimize göre bir iş bulmanın zamanı gelmiştir. Bir şeyleri kaybetmekten korkmak sadece aynı konumda kalmamızı sağlayarak kendi alanımızla ilgili kariyer yapıp, yeni tecrübeler edinme fırsatını kaybetmemize neden olacaktır.

Kariyerimizde bir adım daha ilerlemek, kendimize istediğimiz işte yeni tecrübeler edinme fırsatlarını verecek kariyer sitelerinden özgeçmişlerimizi güncelleyerek başka firmaların bizlere daha kolay ulaşmalarına fırsat sağlayabiliriz. Özgeçmişlerimize kariyer alanımızla ilgili anahtar kelimelerle doldurarak sektörümüzdeki insanlar arasında yer alma olasılığımızı arttırmamız gerekmektedir.

Özgeçmişlerimizi kendi alanımıza hitaben, alandaki işverenlerin isteklerine yönelik güncellemeli, yaptığımız yapabileceğimiz tüm görevleri eklemeliyiz. İşverenler sizlerin neler yapabileceğinizi daha önceki tecrübelerinizi mutlaka öğrenmek isteyecektir. Görüşmeye gitmeden işverenin gözünde belli bir pozisyon oluşturmak çok önemlidir.

Ön yazınızda yapabileceklerinizi de kısa bir şekilde özet geçmeniz eleman alımlarında işverenler açısından çok önemli bir faktördür. Ön yazınızda belirteceğiniz kısa bilgi işverenin sizin hakkınızda genel bir düşünceye sahip olmasını sağlayacaktır.

Fotoğrafınızı da mutlaka en güncel haliyle değiştirmelisiniz. Özellikle bazı sektörler için dış görünüm çok önemli bir nitelik taşımaktadır.

Üye olduğunuz kuruluşlar veya katıldığınız programları vs. cv’nize eklemeniz de işverenler ile fikir yapılarınızın uyuşması açısından üzerinde durulması gereken bir maddedir. Öyle ki bazı sektörlerde işverenlerle ileride yaşanabilecek fikir ayrılıklarını en baştan engellemek her iki taraf açısından da önemlidir.

Kariyerinizdeki hedeflerinizi kısa bir metin halinde cv’nize eklemek de istediğiniz sektördeki insanların sizlere daha rahat ulaşmasını sağlayacak faktörlerden birisidir. Ne istediğinizi iyi bilmeniz her zaman önünüzü açarak hayalinizdeki işe kavuşmanızı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar