Ana SayfaMakalelerOnline CV Oluşturma

Online CV Oluşturma

Online CV Nasıl Oluşturulur

CV diğer adıyla özgeçmiş, iş arayan bireylerin iş ilanlarını inceleme aşamasından önce oluşturması gereken belgedir.

İnternetin tam anlamıyla gelişmediği yıllarda bireyler örnek taslaklar üzerinden kendi bilgilerini yazdıkları özgeçmişleri oluşturarak, işverene iş başvurusu yapması aşamasında kullanmaktaydı. Zamanla oluşturulan CV’ ler de taslak olarak farklılıklar göstermeye başladı ve internetin de hızla gelişmesiyle daha kapsamlı CV’ ler oluşturularak bireylerin kendilerini daha iyi ifade edilmesine fırsat tanındı.

Teknolojinin hızla gelişmesinden yola çıkarak insan kaynakları siteleri kurgulanmaya başlandı ve bu aşamada online CV oluşturma gündeme geldi. İş bulmak amacında olan her birey ise daha kolay iş bulmak adına online iş ilanlarını incelemeye başladı. Bunun ön adımı ise öncelikli olarak site üzerinden CV oluşturmak oldu. Online CV oluşturmak için her birey öncelikle sitemiz üzerinden üyelik oluşturmalıdır. Üyelik oluşturulması aşamasından sonra ise kolay kullanılabilir paneller ile CV doldurma işlemine başlanmalıdır. Bu aşamada bilgisayar kullanmasını fazla bilmeyen bireyler bile kolaylıkla özgeçmiş oluşturabilmektedir çünkü kullanım açısından hazırlanan panellerimiz gerekli yönlendirmeleri yaparak kullanıcılara tam destek sağlamaktadır. Panelde yapılan yönlendirmelere uygun olarak bireyler kendilerine ait bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaya özen göstermelidir. CV doldurma aşamasında işverene sunulması gereken nitelikli bilgilere ihtiyaç vardır ve bu da ancak doğru CV’ nin oluşturulmasıyla gerçekleşir.

Tüm bu sürece ek olarak ise, iş ilanların incelenmesi ve iş başvurusu yapılmasından önce, online CV’ ye de mutlaka fotoğraf eklenmesi gerekmektedir. Öyle ki çoğu zaman işverenler fotoğrafsız CV’ leri dikkate almamaktadır. Dolayısıyla mutlaka özgeçmişinize fotoğraf eklemelisiniz. Ancak burada dikkate almanız gereken bir durum söz konusu olmaktadır. CV’ ye eklenecek fotoğraf, yakın zamanda çektirmiş olduğunuz bir vesikalık fotoğrafınız olmalıdır. Bu fotoğrafı bir tarayıcı aracılığıyla bilgisayara aktararak sitemizde CV oluştururken yüklemeniz gerekmektedir. Vesikalık görünümünden uzak, iş ortamına uygun olmayacak görünümdeki kıyafetlerle, güneş gözlüklü ya da şapkalı, uygunsuz sayılabilecek fotoğrafları ise CV’ye eklemek, işveren tarafından kesinlikle değerlendirilmemenize yol açacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar