Ana SayfaMakalelerOkul Hayatı Bitti Peki Ya Şimdi Ne Olacak?

Okul Hayatı Bitti Peki Ya Şimdi Ne Olacak?

Üniversite birçoğumuzun en keyifli, dinamik ve mutlu hissettiği zaman dilimidir. Okurken farkına varamadığımız bu yıllar mezun olduktan birkaç sene sonra bize kendini özletir. Üniversitenin hemen ardından gelen iş hayatı ise çok da adapte olmadığımız bir hayata geçiş evresinde bizi zorlayacaktır. İşte, tam da bu esnada önümüzdeki yılları düşünerek kararlı ve güzel adımlar atmak için biraz mola! Şahane bir öğrencilik dönemi geçirmiş, sıkı dosluklar edinmiş ve inanılmaz eğlenceli günler yaşamış olabilirisiniz; fakat artık önünüzde daha ciddi, profesyonel ve düzenli olmanıza neden olacak bir sayfa var.Okul hayatı bitti peki ya şimdi ne olacak? sorusu sizinde hayattaki en büyük derdiniz olmadan işe koyulun.

Üniversite de birçok kişi istediğini bölümü değil puanı tuttuğu bölümü okumak zorunda kalıyor. Mezun olduğunuzda bunu sorgulamanın tam vakti… Farklı bir sektöre geçmek için hala vaktiniz var; yalnızca süreci ve aklınızı iyi kullanmanız gerekecek. Bu durumda üniversite hayatı ile iş hayatı arasında belirli bir tatil süreci koyarak tüm düşüncelerinizi fikir süzgecinden geçirebilirsiniz. Herkes okuduğu bölümün devamında getirdiği mesleği yapmak zorunda değil, farklı alanlarda daha güzel işler çıkararak, kariyer hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Meslek seçimi kararını verdikten sonra artık kendize çalışacak iş alanı oluşturmaya odaklanmanız gerekiyor. Bu konuda bilhassa kabullenmeniz gereken bir durum var; en yüksekten başlamanız olanaksız. Elbette pek de hoşlanmadığınız şirketlerde hoşlanmadığınız insanlarla çalışabilirsiniz. Bu hayatı anlamanız ve adına bir başlangıç. İş hayatına alışma evresini tamamladıktan sonra zamanı geldiğinde daha güzel hedefler için yoğunlaşabilirsiniz. Fakat acemiliğinizi böyle bir yerde atlamanız sizin içinde faydalı olacaktır. Daha büyük şirketlerde hata payı az olacağı gibi rekabet dinamikleri daha fazla işler.

Okul hayatı bitti peki ya şimdi ne olacak?

Önünde sadece yüksek lisans veya memuriyet seçenekleri yok; özel sektörde de ilerleyebilceğine inanmalısın. Birçok girişimciye bakıldığında hiç birinin de memurluktan doğmadığını görebilirsiniz.

Devamında işin sadece CV’nizi hazırlayıp tek bir butonla başvurma işlemine kaldığını düşünmeyin. Dikkat çekici bir önyazı ile CV’nizi gönderdiğiniz firmaları yakın takibe almanız ve tanımanız gerekir. Başvuru yaptığınız firmalara sizi neden işe almaları gerektiğini ilgi çekici şekilde belirtmeniz gerekecektir. Burada biraz da geçmiş tecrübeleriniz baz alınacaktır. Şirketlerle görüşme fırsatı yakalamaya çalışmanız ve insan kaynaklarına kendinizi yakından tanıtmak inanılmaz fırsat sağlayacaktır. O pozisyon için uygun bulunmasanız bile daha sonrası için sizi bir adım öne taşıyacaktır.

Çalışma alanınıza sadece sektörün dev firmaları hakim değil. Büyük firmalar dışında çalışabileceğiniz küçük veya orta ölçekli şirketlerde mevcut. Bu sayede iş hayatına daha erken atılıp, kısa sürede ilerleme şansı yakalayabilirsiniz.

Unutmayın ki başarı zamanla ve azimle sağlanacak bir eylemdir. Kısa sürede büyük şirketlerde, en iyi pozisyonlarda kusursuz bir çalışma imkanı sadece sizin değil; kimsenin yoktur.

Konuya benzer iş ilanları

Grafiker iş ilanları
Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar