Ana SayfaTavsiyelerOkul Bitti, Şimdi Ne Yapacağım?

Okul Bitti, Şimdi Ne Yapacağım?

Sizin Neyiniz Eksik?
Mezun oldunuz, şimdi sıra iş aramakta. Ne istediğinizi biliyor musunuz?
Nasıl bir iş aradığınızı, hangi konumda çalışmak istediğinize karar verdiniz, iş arıyorsunuz.
Peki neler yapmanız gerekiyor?
Yapmak istediğiniz iş ile ilgili yeterli donanıma sahip olduğunuza inanıyorsunuz fakat hala bir işe sahip olamadınız. O zaman bir yerlerde hata yapıyorsunuz.
Yapmak istediğiniz işle ilgili öncelikle araştırma yapmalısınız. Bu işi yapanlarla konuşmalısınız. Deneyim sahibi insanların düşünceleri, yapmak istediğiniz iş alanıyla ilgili haberler, yenilikler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. işe alımlarında işverenlerin önem verdiği noktaları iyi tespit edip mülakata önceliklerinizin ve isteklerinizin farkında olarak gitmelisiniz.
Şunu kabul etmelisiniz ki işe alımlarda artık tek bir özellik yeterli olmuyor, üniversite mezunu olmak da tek başına yeterli değil. O zaman en önemli soru ‘Sizin neyiniz eksik?’
Yaptıklarınız Kadar Yapmadıklarınızı da Bilin
Kendinizin farkında olmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızı bilmeniz sizi her geçen gün geliştirecektir. Çalışmak istediğiniz işe alınmanız için neler yapmanız gerektiğini bilmeniz, eksiklikleriniz tamamlamanızı sağlayacaktır. Hangi özelliğinizle fark yaratabileceğinizi düşünün.
Yapmak istediğiniz iş için aldığınız eğitimin yanında farklı projeler üretmiş olmanız, yaratıcı ve yenilikçi olmanız, kendiniz iyi ifade ediyor olmanız size avantaj sağlayacaktır. İşveren yaptıklarınız dışında yapacaklarınızı dinlediğinde farklılık yaratmanız sizi bir adım öne taşıyacaktır. Yapmak istediğiniz iş ile ilgili donanımıza güveniyorsanız, elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraştım diyorsanız, geriye kendinize güveninizi işverene aktarmak kalıyor. Eksikleriniz elbette olacaktır. Fakat eksikliklerinizin farkında olmanız gelişiminizi sağlayacak ve kendinize güveninizi getirecektir. Eksikliklerinize üzülmek yerine daha fazla şey öğrenip, bilgi birikiminize yeni şeyler ekleyip, eksikliklerinizi artıya dönüştürün.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar