Ana SayfaMakalelerOfis Sorunları

Ofis Sorunları

Çalışma hayatında özellikle ofis ortamında huzur bozacak ve tartışma nedeni olacak durumlar nelerdir inceledik;

Klima

Herkesin vücut ısısı farklıdır. Bunun yanında soğuk bir ortamda çalışmak istemeyen ya da sıcak ortamda baygınlık geçirecek yapıda olan çalışanlar olacaktır. Dolayısı ile klima derecesini her kişiye göre ayarlayabilmek mümkün değildir. Bunun sonucunda tartışma yaşanabilir.

Çay Makinesi

Ofis ortamında eğer ortak kullanılan bir çay makinesi var ise çayın demi de sorun olabilir. İlk başta anlamsız gelebilir ama çay makinesine ne kadar çay atılacağı da tartışma sebeplerinden biri olabilmektedir.

Ofiste Çocuk Bulunması

Ofise çocuk getirilmesi zaman zaman sabırları zorlayabilir. Özellikle gelen çocuk yönetimden birine ait ise ünlemli uyarılar yerine, rica odaklı cümleler kurmak durumunda kalınabilir.

Sesli ve Gürültülü Telefon Görüşmeleri

Bulunduğunuz ortamda iş telefonu çaldığında yüksek sesle konuşan bir iş arkadaşınız mı var? Sesli yapılan konuşmalar diğer çalışanların odaklanmasını engelleyecek, motivasyonunu düşürecek ve dikkat kaybına neden olacaktır. Özellikle yaptığınız iş dikkat isteyen ve sessiz bir ortamda çalışmayı gerektiren bir iş ise sinirleriniz bu durum karşısında oldukça gerilebilir.

Topuklu Ayakkabılar

Şık olmak ve uzun görünmek isteyen çalışma arkadaşlarınız mı var? Topuklu ayakkabılar, normal ayakkabılara göre çok daha fazla ses çıkarırlar ve çıkarılan bu sesten tüm dikkatiniz dağılabilir. Bu yüzden tartışma yaşanması içten bile değildir. İş yerinde zorunlu olmadıkça topuklu ayakkabılar giyinmemesi çalışma verimine katkı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar