Ana SayfaMakalelerNetworking Nedir?

Networking Nedir?

Kariyer Hedefinize Networking İle Ulaşmanın Yolları

 

 

İş hayatında çevre edinme ve bu çevreyi genişletme eylemine verilen isimdir Networking. Ve yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki günümüzde Networking ile bilinen pek çok klasik yönteme göre
iş bulma aşamanızı çok daha çabuk ve başarılı bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz. Yalnız burada kastedilen Networking’in sadece ihtiyaç anında kullanılması değildir. Networking’in sağlıklı olarak işlemesi ve iş arama sürecinde etkili olması için sürekli olarak iş çevrenizi geliştirmeniz aynı zamanda bu kişilerle iletişim halinde kalmanız gerekir. Bunun dışında aşağıdaki maddeleri uygulayarak Networking yolu ile kısa zamanda kariyer hedefinize ulaşabilir ve iş bulma amacınızı daha çabuk sonuçlandırabilirsiniz.

 

Öncelikli kişileri belirleyin İş hayatı aynı zamanda bir rekabet ortamıdır. Networkünüzü oluştururken iyi tanıdığınız ve sizi iyi bilen, size referans olabilecek ya da sizi işletmesine dahil edebilecek kişilere öncelik verin.

Slogan oluşturun İyi bir pazarlama da ancak iyi bir reklam ile mümkündür ve bir reklamın kalıcı etkilerinin olmasında en büyük faktör ürün için belirlenen slogandır. Kişinin kendini işe aldırması da bir nevi pazarlama olduğuna göre, kendiniz içinde kendi niteliklerinizi en iyi şekilde belirtecek kısa ve öz bir slogan yani kısa bir tanıtım cümlesi oluşturmanız gerekir. Bu cümlede söylediklerinizin diğer adaylar arasından bir çırpıda sıyrılmanızı sağlayacak kadar çarpıcı olmasına dikkat edin.

Size uygun firma ve sektörleri belirleyin İlgilendiğiniz konularda faaliyet gösteren, size uygun personel alımı yapabilecekverebilecek firmaların bir listesini hazırlayarak Networkünüze bu firmalardan kişileri dahil etmeye çalışın.

Etkinliklere katılın Networkünüze insanları dahil etmeniz
iş arama süreci gelip çattığında size fayda sağlamayacaktır. Edindiğiniz çevreden fayda sağlayabilmeniz için bu kişilerle diyaloğunuzu da geliştirmeniz gerekir. Bunun için networkünüze dahil ettiğiniz kişilerin düzenlediği ve haberdar edildiğiniz etkinliklere mutlaka katılmaya çalışın.

Muhabbetiniz bol olsun. Networkünüze iş arama sürecinde size yararı dokunacak kişileri dahil ettiniz hatta bu kişilerin hazırladığı etkinliklere de katıldınız diyelim etkinlik sırasında pasif ve olumsuz bir duruş sergilerseniz amacınıza ulaşmanızı imkansız kılacaktır. Bunun yerine girişimci, aktif ve olumlu bir ruh hali ile diğer katılımcılarla samimi bir diyaloğa girmeniz gerekir. Yalnız iletişim kurma, sırf konuşmak adına da boş konulara değinip, gevezelik ederek insanların sizden uzaklaşmamasına dikkat edin.

Takipte kalın Katıldığınız etkinlikler için düzenleyene teşekkür etmeyi, katılamadığınız etkinlikler olursa da mazeretinizi bildirerek bundan dolayı ne kadar üzgün olduğunuzu kibarca belirtin. Ayrıca katıldığınız etkinliklerde dikkatinizi çeken kişi ya da olayları da takibe alın.

Tüm bu unsurları uyguladınız ve iş arama sürecinizde artık yalnız kalmayacağınızı biliyorsunuz. Ama unutmamanız gereken bir şey var o da her şeyin karşılıklı olduğu. Networkünüzdeki ilişkilerin sağlam olmasını istiyorsanız, sizin beklediklerinizi karşınızdakilerin de bekleyebileceği. Zamanı geldiğinde sizin de etkinlikle düzenlemeniz ve networkünüzdeki kişilere imkanınız doğrultusunda
iş arama süreçlerinde yardımcı olmanız gerekir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar