Ana SayfaMakalelerNegatif Durumlar Ve İnsan Davranışı

Negatif Durumlar Ve İnsan Davranışı

İnsan beyni, genel olarak bakıldığında kötü olaylara ve haberlere karşı daha hassas ve duyarlıdır. Beynin bu davranışı bir zaman sonra o kadar hızlı ve otomatik olarak gerçekleşir ki, bu algılama sürecinin en başlarında bile harekete geçebilme durumuna neden olabilir.

John Cacioppo’nun University of Chicago’da yapmış olduğu beyin eğilimini ve tepkileri ölçmeyi amaçlayan testlerde, testlere katılan insanlara değişik duygular uyandıracak tablolar gösterdi. Bunlar arasında pozitif duygular uyandıranlar Ferrari, pizza; Negatif duygular uyandıranlar ise ölmüş bir kedi, çirkin bir surat oldu.

John Cacioppo’nun araştırma neticelerine göre; beyinde negatif duygu uyandıran etkenler çok daha fazla güçlü tepkimeler ile gerçekleşiyor. Buna bağlı olarak insanlar iyi haberlere kıyasla kötü olaylardan daha fazla etkilenmekteler.

Negatif olaylara karşı hassasiyet, kişiyi ileride ya da bulunduğu zaman diliminde, günlük yaşantısı ya da iş yaşamı içerisinde yaşayabileceği zararlı ve kötü durumlardan koruyabilir.

Kişi iş hayatında karşılaştığı zorluklara vereceği doğru tepkilerle kariyerinde ilerleme imkanı bulacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar