Ana SayfaMakalelerMotivasyonu Arttıran Önemli Faktörler

Motivasyonu Arttıran Önemli Faktörler

İş yerinde çoğu zaman canımız hiç bir şey yapmak istemez, yeni fikirler üretemez, kendimizi büyük bir buhran içinde hissederiz. Bu durumda verimli bir şekilde çalışamaz, çalıştığımız kuruma ve kendimize katacağımız hiçbir fayda olmaz. Kendimizi kötü hissettiğimiz bu gibi durumlarda birkaç motivasyon taktikleriyle kendimize gelebilir, çalışma isteğimizi arttırabiliriz.

– Gözümüzde büyüyen işleri yavaş bir şekilde yapmak her zaman işimizi hafifletmeye yardımcı olacaktır. İşimizi bir hamlede bitirmeye kalkışmaktan çok adım adım ilerlemek her zaman rahatlama sağlayacaktır.

– İşinizi severek yapmak başarıyı elde etmenizdeki tek yoldur. Bu yüzden de işimizi yaparken bazen eğlenceye dönüştürmek, bazen de sevdiğimiz ortamlarda yapmak daha çok motive edici olur. Her gün aynı ortamda çalışmak bir süre sonra sıkıcılık vererek sizde negatif enerjiye sebep olacak, iş verimliliğinizi düşürecektir. Bunu engellemek için ara konumunuzu değiştirmek veya masanızda ufak değişiklikler yapmak üzerinizde güzel duygular uyandırarak size çalışma azminizi geri kazandıracaktır.

– Size enerji verecek besinlerle ara öğünler oluşturun. Bazen tatlı bir şeyler yemek, kan şekerinizi dengeleyerek dinamikliğinizi geri kazanmanıza sebep olacaktır. Fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm gibi yemişler de vücudunuza gerekli olan enerjiyi sağlamanıza yardımcı olacaktır.

– Koku enerjinizi toplamanızda çok önemli bir faktördür. Fresh kokular size enerji vererek, dinç bir beyinle çalışmanızı sağlayacaktır. Ara ara sürdüğünüz kolonya limonun verdiği ferahlıkla sizi yeniden motive etmekte yararlı olacaktır.

– İşinize başladıktan sonra daha enerjiniz bitmeden işe ara verin. İşinize ara verdiğinizde olumlu duygular içinde olursanız işe tekrar başladığınız zaman o duyguları hatırlayacak, işe dönme isteğiniz de kaybolmayacaktır.

– Üstünüze fazla yük almayın ki yaptığınız işe odaklanarak düzgün bir şekilde yapasınız. Fazla iş yükü sizde ruhsal bunalımlara yol açabilir, hedeflerinize ulaşmada yolunuzu kesecek olan etmen olarak önünüze çıkabilir.

– İş yerinde çevre faktörlerin motivasyonunuzu düşürmesine izin vermeyin. Oda sıcaklığının, ortam sesinin, dikkatinizi dağıtacak herhangi bir faktörün kontrolünü sağlayın. Enerjinizi ve dikkatinizi toparlamak kolay bir iş değildir.

– İşinizi yaparken işin zorluğuna, sıkıcılığına odaklanmak yerine zevkli ve olumlu yönlerini düşünerek hareket etmek, işinizi daha fazla kolaylaştıracaktır. İşin zevkli ve çekici taraflarına yönelmek, zor işlerinizi de zevkle yapmanıza yardımcı olacaktır.

– Fiziksel durumunuz işinizi çok fazla etkiler. İş yaparken sıkılır bunalırız, bazen sandalyenin altına inecek kadar yayılırız. Elimizi hareket ettirmeye üşenecek duruma geldiğimiz zaman da yapacağımız işten hiçbir verim almamaya başlarız. Başarımızı kötü yönde etkileyerek çalıştığımız firma için ve kendi kariyerimiz için çizdiğimiz hedeflere ulaşmamızı engellemiş oluruz. Böyle durumlarda kendimize çeki düzen verip, dik oturmamız rahat nefes almamızı sağlayarak dikkatle işimize yoğunlaşmamızı sağlayacak ve ruhumuzu pozitif yönde etkileyecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar