Ana SayfaMakalelerModern Dünyada Çalışmak

Modern Dünyada Çalışmak

Modern Çağın İşverenleri Elemanlardan Neler Bekliyor?

Küreselleşmenin yaşamımızın her alanında etkisini gösterdiği 21. yüzyılda, modernleşme ve ekonomik düzenin değişmesinden en fazla etkilenenler kuşkusuz iş arayanlar ve kariyer planı yapanlar. En iyisinin daha iyisini bekleyen modern çağın işverenleri karşısında, kendini sürekli geliştirmeyi hedefleyen elemanlar kazanıyor. Bunun yanı sıra, daha azına boyun eğenler, gittikçe daha az kazanmaya ve işsiz kalmaya mahkum oluyor. Eğitim derecesi, yabancı dil, bilgisayar kullanımı gibi birtakım yetkinliklerin ön plana çıkmasının yanı sıra, yaratıcılık ve bakış açısı işverenlerin elemanlardan en fazla bekledikleri özellikler arasında yer alıyor.

İşsizlik Artıyor

Eğitim düzeyini tüm dünyada düzenli bir şekilde artadursun, işsizlik oranları her geçen gün büyüyor. Gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra, gelişmiş ülkeler de işsizlik sorunu ile başa çıkmaya çalışıyor. İstihdam oranının emlak, bilişim, ticaret gibi belli başlı sektörlerde toplanması, işsizlik oranını arttırmakla birlikte önü alınamayan nüfus artışı da işsizliğin en temel sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

Durmadan Çalışmak

21. yüzyılda, modern dünyaya tutunabilmek ve iyi bir kariyer yapmak için ise her zamankinden daha fazla çalışmak gerekiyor. Zira artık işverenler de çalışanlar da her zaman daha iyisinin var olduğunu biliyor. Bu durum hem iş yerlerini, hem de elemanları bir bakıma değersizleştirse de, en fazla çalışan ve en başarılı olanlar ayakta kalıyor. Bir yaşam mücadelesine dönen iş hayatında tutunabilmek ve başarılı olabilmek için durmadan çalışmak, strateji oluşturmak ve yorulmamak gerekiyor.

Kimler Daha Kolay İş Bulacak

Eğer iyi bir kariyer planlıyorsanız, kendinizi çok fazla çalışmaya ve hiç durmadan öğrenmeye adamalısınız. Eğer bir kariyer planınız yoksa, hemen bir hedef belirlemeli ve bu hedef doğrultusunda çalışmalısınız. 7 milyarı aşan dünya nüfusunda, yakın zamanda işsizlik daha da artacak. Bu durumda çok başarılı olanlar ve çok çalışanların dışındakilerin iş bulması çok daha zorlaşacak. Bu nedenle iş bulmak ve modern dünyaya uyum sağlayabilmek için eğitim seviyenizi yükseltmeyi amaçlamak, yeni diller öğrenmek, eğitim sertifikaları elde etmek ve bakış açınızı durmadan genişletmeniz gerekiyor. Elbette bunları yapmadan önce ne istediğiniz ve neden istediğiniz konusunda emin olmanız şart.

Hiçbir Çalışan Güvende Değil

Eğer iyi bir işiniz olduğunu ve bu işinizde de başarılı olduğunuzu düşünüyor ve bu nedenle daha fazlasını yapmaya gerek duymuyor iseniz, dikkatli olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Her an sizden daha iyi bir eleman bulunabileceği gibi iş yerinin iflas etmesi durumunda ne yapacağınızı düşünmeniz de gerekecek. Hali hazırdaki işiniz size yetiyor olabilir ancak bu sizin kendinizi geliştirmenizin önünde bir engel olmamalıdır. Kendinizi geliştirmeyi bıraktığınız anda, olduğunuz yerde durmayacak, gittikçe gerilemeye başlayacaksınız. Bu nedenle size çok güvende hissettiren bir işiniz dahi olsa, bugün işsiz kalsanız ne yapacağınız konusunda düşünmeli ve buna karşı önlemler almalısınız.

Ekonomik krizlerin ve işsizliklerin etkisiyle sarsılan dünyada iş bulmak için başarılı olmanın yetmediğini, her zaman kendini geliştirenlerin ise daha kolay iş bulduğunu unutmamalı ve durmadan kendinizi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye adanmalısınız.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar