Ana SayfaMakalelerModern Çağın Altın Mesleği

Modern Çağın Altın Mesleği

Modern çağımızda İlköğretim, Lise, Üniversite mezunları için altın niteliğinde bir meslek bulunmaktadır. Ülkemizde her yıl binlerce Üniversite öğrencisi mezun olmaktadır. Her üniversite mezunu ne yazık ki kendi alanında bir işe yerleştirilemiyor. Teknolojinin gelişimi yüz yüze satış kanallarını tıkayarak yerini yeni bir mecraya bırakmıştır. Artık telefonda satış, Çağrı merkezi müşteri temsilcisi, Call Center elemanlarının yüzü gülüyor. Modern çağımızın altın mesleği olarak nitelendirilen Çağrı Merkezi Elemanı iş ilanları sayesinde, üniversitelerde öğrenci olarak eğitim hayatına devam edenler, mezunlar bu alanda kolayca iş bulabilmektedir.

Çağrı Merkezi Elemanı İş Alımları Neden Arttı?

Çağrı merkezi elemanı iş alımları teknolojini gelişimi ile başladı. Günümüzde e-ticaret sitelerinin çoğalması, online satış kanallarının çeşitlilik açısından artış göstermesi her kurumsal firmanın destek alacağı müşteri temsilcilerine ihtiyaç duyması Çağrı Merkezi elemanı iş ilanlarının çoğalmasına ve bu alanda elman alımının artırılmasına neden olmuştur. Günümüzde satış öncesi, satış esnasında ve satış sonrası hizmetlerde çağrı merkezleri devreye girmektedir.

Çağrı Merkezi Çalışma Alanları

Çağrı merkezi çalışma alanları oldukça geniştir. Günümüzde Bankacılık, Eğitim ve Öğretim kurumları, Operatör şirketleri, Telekomünikasyon şirketleri, Beyaz eşya, mobilya, Sigortacılık alanı, Emlak ve İnşaat sektörü, Hazır giyim, Giyim, Bilişim, Sağlık kuruluşları, özel ve kamu binaları en çok çalışılan alanlar arasında sayılabilir.

Çağrı Merkezi Aylık Maaşları Ne Kadar?

Çağrı merkezi personeli olarak herhangi bir sektörde işe başlayanlar için ilk maaş skalası 1600 TL ile 2000 TL arasında değişim göstermektedir. Bu alanda deneyim elde edenler için maaş aralığı 2500 TL ila 3000 TL arasındadır. Çağrı merkezinde asıl önemli olan konu alınan sabit maaştan ziyade burada alınan primlerdir.

Çağrı Merkezi Elemanı Olmak İçin Gereken Özellikler

Çağrı merkezi elemanı olarak çalışmak isteyen adayların öncelikle iyi bir çeneye sahip olması gerekmektedir. Telefonda satış konusunda rahat olması gerekmektedir. Çağrı merkezi elemanlarının yoğun çalışma temposuna ve strese dayanıklı olmaları gerekmektedir. Bunun dışında herkesin kolayca yapacağı günümüzün ideal meslekleri arasındadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar