Ana SayfaMakalelerMobil Yazılım Geliştirme Çağın Yeni Mesleği

Mobil Yazılım Geliştirme Çağın Yeni Mesleği

Mobil yazılım geliştirme özellikle akıllı cep telefonlarının hayatınıza girmesi ile başladı. Mobil yazılım geliştirme dendiğinde ilk etapta tüm mobil platformlar için üretilen oyunlar akla gelmektedir. Ancak mobil yazılımlar sadece birer oyundan ibaret değildir. Günümüzde pek çok özel ve kamu kurumu bugün geliştirilen mobil uygulamaları kullanıcılarına sunmaktadır.

Mobil uygulamaların hayatımıza girmesine neden olan en büyük etken kuşkusuz basit ve daha elverişli olmasının yanı sıra her yerden ulaşabilme olanağı tanımasıdır. Bugün hastaneler, bankalar, gıda, seyahat hazır giyim ve daha pek çok sektörde firmaların mobil uygulamalarını görürüz. Bu uygulamaların bir mimarı ve bu uygulamalara hayat veren sihirli eller ve beyinler bulunmaktadır. İşte bu kişiler gelişen çağda çağın yeni mesleğini asilce icra edenlerdir.

Peki, bu mesleği icra etmek için nereden başlanmalı? Üniversite şart mı?

Elbette eğitimsiz bir şey olmaz. Ancak Mobil yazılım uzmanı olarak görev yapmak isteyen adayların hem üniversite de hem de özel meslek edindirme kurslarında görecekleri eğitim sonrasında mobil yazılımcı olarak çalışmaya başlayabilirler. Mobil yazılım geliştirmek için mobil kullanıcı deneyimine sahip olunması gerekmektedir. Öncelikle tasarım ile başlayan bir proje giderek büyümeye başlamaktadır.

Mobil yazılım geliştirme cihazların işletim sistemine ve mobil platformların ölçeklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu işletim sistemleri neler mi? Günümüzde ve dünyada en sık kullanılan 5 işletim sisteminden bahsedebiliriz. IOS, Android OS, Blackberry Os, Microsoft, Syımban ve java tabanlı işletim sistemleri. Yine günümüzde çok büyük işletmeler hedef kitlelerini kaybetmemek için yapılan tüm mobil uygulamaları cihazların işletim sistemlerine göre ayarlamaktadırlar. Bu sayede daha fazla müşteri ve hedef kitleye ulaşılma hedef edilmektedir.

Sizlerde çağın yeni mesleğini icra etmek istiyorsanız hemen şimdi araştırmalarınıza başlayabilirsiniz. Mobil yazılım uzmanlarının mevcut piyasa şartları göz önünde bulundurulduğunda aylık kazançları ortalama olarak 6 bin TL ile 13 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Mobil yazılım ve uygulamalar gelecek vaad eden meslekler arasında ilerleme kaydeden önemli bir meslektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar