Ana SayfaMakalelerKurum Kültürü Kazanmak

Kurum Kültürü Kazanmak

İş yaşamında yeni bir işe başlanıldığında karşılaşılacak olan her davranış,her işleyiş kurum kültürüne girer. Çalışanların önemli çoğunluğunun mevcut işlerinden memnun olmadığı Türkiye’de, bu olumsuz durumun içinde ve hatta başında kurumsal kişilik ile çalışan kişiliğinin örtüşmemesi geliyor.

Kurumsal bir kimlik, kurumsal bir kültür kazanmak şirketlerin üzerinde durması gereken en önemli konulardandır. Şirketin şirket içi özgün felsefesinin oluşması, gelişmesi ve bu felsefenin oturması uzun bir süreçtir.

Yoğun bir iş temposunda mevcut yapıyı değiştirmek geleneksel firmalarda imkansız gibidir. Dolayısı ile işleyişten memnun olmayan çalışanlar da bu yapıyı değiştirmek yerine var olan düzene uymak orunda kalıp çalışmak durumunda kalmaktadırlar.

İş yaşamında size ve karakterinize uyan bir iş kültürü yakaladığınızda diğer şartlar ne olursa olsun bunun sizin için önemli bir nokta olduğunu unutmayın. Kasiyer yolunda, seçimlerinizde nasıl bir çalışma ortamında nasıl çalıştığınızda mutlu olacağınızı iyi düşünün ve firmaların mevcut yapılarını araştırarak ön fikir edinin. Ya da yaptığınız iş görüşmelerinde bu yapıyı öğrenmeye çalışın.

İş başvuruları yaparken, aranan nitelikler ve işin tanımından istenilen görevleri de okuyarak sağlıklı bir karar verin. Isbul.net sitesinde yer alan ilanlarda iş veren tarafından bu bilgilerin doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi zorunludur. Açılan iş ilanlarının detaylı olması hem iş arayan hem iş veren açısından büyük yarar sağlamaktatır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar