Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Kimyager - İşbul Blog

Kimyager

Kimyasal açıdan maddelerin niteliklerinin ölçülmesi, maddelerin yapılarındaki değişimler ve kimyasal örnek analizleri üzerine çalışmalar yürüten kişilerin yapmış oldukları mesleğe kimyagerlik adı verilmektedir. Kimyagerler maddelerin saflık derecelerini ölçmektedirler. Maddelerin diğer maddeler ile olan etkileşimlerini ölçmekte ve bu etkileşimden ortaya çıkacak maddeleri hesaplamaktadırlar. Maddelerin yapısını incelemek ve yapıları ile ilgili olarak değişik testler uygulamaktadır. Kimyagerlerin işlerini yürütürken kullandıkları alet ve malzemeler bulunmaktadır bunlar; hassas teraziler, deney tüpleri, cam borular, tutucular, modern cihazlar … olabilmektedir. Kimyager olmak isteyen bireylerin öncelikle matematik fizik kimya biyoloji gibi temel bilimlere karşı yetenekli olmaları beklenmektedir. İşlerini yürütürken yüksek motivasyona sahip olmaları, sabırlı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kimyagerlerin çalışma ortamları laboratuvar ortamı olmaktadır. Çalışma ortamları sessiz ve sterildir.

Kimyagerler işlerini yürütürken kimya mühendisleri ve diğer çalışanlar ile iletişim halinde olmaktadırlar. Kimyagerlik mesleğini yapmak isteyen bireylerin mesleğe dair eğitim almaları gerekmektedir. Mesleğe dair eğitim üniversitelerin kimya bölümlerinde verilmektedir. Kimyagerlerin çalışma alanları özel sektör olabileceği gibi kamu kurum ve kuruluşları da olabilmektedir. Meslek içerisinde yükselme olanakları kişilerin yetenekleri ve bağlı oldukları firmalara göre farklılık göstermektedir. Bağlı oldukları firma içerisinde laboratuvarlarda şef , yönetici gibi pozisyonlarında istihdam edilebilmektedirler. Mesleğe yeni başlayan bir kimyagerin aldığı maaş ortalama olarak 3-4 asgari ücret kadar olmaktadır. Meslek içerisinde yükselen bireylerin maaşları ise bulundukları firmalara göre farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak 7-8 asgari ücret kadar maaş alabilmektedirler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar