Ana SayfaMakalelerKariyer Planları Yapmak

Kariyer Planları Yapmak

Kariyer Planı Nasıl Yapılır?

Günümüzde iş bulmanın her geçen gün zorlaştığını biliyorsunuz. İş bulmak için artık üniversite mezunu olmak, yabancı dil bilmek dahi yeterli olmayabiliyor. Sürekli gelişmeyi hedefleyen şirketler, en nitelikli elemanı işe almak istiyor. Bu nedenle hangi okuldan mezun olduğunuz, mezuniyet dereceniz ya da yabancı dil bilginiz tek başına yeterli olmuyor. Eğitim seviyeniz ve birikiminiz elbette iş bulma konusunda size büyük avantajlar sunacaktır ancak sizin hedefiniz bu kadarı ile mi sınırlı?

Uzun süre eğitim aldıktan sonra, sıradan birinin yapabileceği ya da kendinizi çok fazla geliştiremeyeceğiniz işleri yapmak sizi tatmin etmeyecektir. Bu nedenle, hak ettiğiniz işi bulmak için, kendinize öncelikle bir rota çizmeniz gerekiyor. Bunu eğitim süreciniz içerisinde yapmanızın size çok büyük katkıları olacaktır. Okulunuz devam ederken, iş tecrübeleri elde etmek ve kariyer planınıza göre aldığınız eğitimi şekillendirmek hayallerinize ulaşmanızda önemli bir adımdır.

Kim Olduğunuzu Biliyor Musunuz?

Yeteneklerinizin farkında mısınız? Öncelikle, etrafınızdaki insanlardan daha iyi yaptığınız işleri tespit etmeniz gerekiyor. Zira diğer insanlardan daha az çaba sarf edip, onlardan daha iyi yaptığınız işlerde yeteneklisinizdir ve bu işlerde daha başarılı olursunuz. Yeteneklerinizi keşfettikten sonra, kendinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda bir plan yapmanız gerekiyor. Kendinizin farkında olduğunuz ve yeteneklerinizi geliştirdiğiniz sürece, başarısız olma ihtimaliniz olmayacaktır.

Hedef Belirleyin
Kariyer planınız için kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyin. Kendinize hedef belirlemeniz, hem düzenli bir şekilde çalışmanızı sağlar hem de motivasyonunuzu ayakta tutar. Kısa sürede gerçekleştirebileceğiniz hedefler belirlemeniz, sizin başarılı olmanızı kolaylaştıracaktır.

Kendinizi Geliştirmeyi İş Edinin
Hali hazırda sahip olduğunuz yetenek ya da tecrübeler ne düzeyde olursa olsun iş hayatında sürekli güçlü rakipler ile karşılaşacağınızı unutmayın. Bu nedenle işinizde ne kadar başarılı olursanız olun kendinizi geliştirmeye devam edinin. En önemli işiniz kendinizi geliştirmek ve daha fazla şey öğrenmek olmalıdır. Her şeyin çok hızlı eskidiği, giderek küreselleşen dünyada başarılı olabilmek için, kendinizi sürekli yenilemeniz gerektiğini unutmayın.

Vazgeçmeyin
Kariyer hedeflerinizden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğinize kendinize söz verin. Yaşayabileceğiniz bütün zorluklara karşı hazırlıklı olun ve ne olursa olsun kararlarınızdan vazgeçmeyin. İş dünyasında karşılaşabileceğiniz bütün durumlara karşı hazırlıklı olmanız ve yapmak istediğiniz meslekten vazgeçmemeniz başarınızın anahtarı olacaktır.
iş bulmak
için sabırlı olun.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar