Ana SayfaMakalelerKariyer Planlamasında Çalıştığınız Firmanın Rolü

Kariyer Planlamasında Çalıştığınız Firmanın Rolü

Kariyer Planlamasında Çalıştığınız Firmanın Rolü Nedir?

Bir firmanın kariyer planlamasında çalışanlarına yardımcı olması gerekir. Örgüt ve bu örgütün ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak yardımcı olunursa; kişiyi tatmin edebilir.
Kariyer yönetiminde sözü edilen kariyer yolu kişinin kariyerini belirleyen çalışma olarak da tanımlanır. Bir başka deyişle kariyer yolu, arzu edilen bir kariyer amacına götüren belirli iş pozisyonları dizisini yansıtmaktadır. Kariyer yönetiminde ana hedefin kariyeri geliştirme ve gelecekte iyi bir yer edinme arzusudur.
Sürekli olmasının nedeni, çevrede, örgütte ve çalışanlarda meydana gelen değişikliklerle, bireylerin kariyer beklentilerini gözden geçirme zorunluluklarıdır. Kariyer planlamasında üzerinde durulması gereken esas öğe, gerçekten mevcut olan fırsatlarla kişisel amaçları uyumlaştırmadır. Örgütsel kariyer planlaması, örgütün çalışanlara kendilerini geliştirmede veya kariyer hedeflerini gerçekleştirmede yardımcı olmak, onlara kendilerini geliştirme fırsatı sunmak, onlar için yollar ve faaliyetler belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği sürekli ilerleyen ve gelişen bir süreci belirtir.
Buradaki sürekli sürecin gerekliliği, çevrede, örgütlerde ve çalışanlarda meydana gelen değişikliklerden kaynaklanmaktadır.

Bir işletme, sürekli değişen ve gelişen iş çevresinde sürdürülebilir bir rekabet için ihtiyaç duyulan iş gücünü ve yetenekleri belirleyerek faaliyette bulunma kabiliyetini iyileştirmek için örgütsel kariyer planlamasını gerçekleştirmek zorundadır. Örgütsel ve bireysel kariyer planlaması farklı ve ayrı değildir. Bireysel kariyer istekleri firma içinde idrak edilmeyen bir birey, er geç firmayı terk edecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar