Ana SayfaMakalelerKadınlar Ve İş Hayatında Başarı

Kadınlar Ve İş Hayatında Başarı

İş yaşamında kadınların başarılı olmak için erkeklere oranla daha çok çalışmaları gerektiği bir gerçek. Bu bağlamda kadınların kariyer basamaklarını hızla çıkabilmeleri ve başarılı olmaları için yapması gerekenleri büyük şirketlerde önemli görevlerde yer alan ünlü iş kadınlarına sorduk.

Dünyanın Başarılı İş Kadınlarından Kariyer Tavsiyeleri;

1- Erken kalkın

Starbucks yöneticisi Michelle Gass her gün düzenli olarak sabah 04.30’da kalktığını ve işten önce düzenli koşu yaptığını söylüyor. İş hayatında daha etkili olmak erken kalkmaktan, güne herkesten önce başlamaktan geçiyor.

2- Pazarlık yapın

Araştırmalar pazarlık söz konusu olduğundan kadınların erkeklere oranla sanılanın aksine daha başarısız olduğunu gösteriyor. Pazarlık yapmayı alışkanlık haline getirmek daha çok kazanmanıza zemin hazırlayacaktır.

3- Meraklı olun

Disney Media Networks şirketinde yönetim kurul üyesi Anne Sweeney, meraklı olmanın ve gereken yerlerde düşünmeden soru sormanın önemine dikkat çekiyor.

4- Dinlemeyi bilin

QVC ticaret ve medya şirketinin CEO’su Claire Watts, haftanın bir günü ofisinde serbest ve özgür zaman belirliyor. Belirlenen bu saatlerde tüm çalışanları, istedikleri konularda kendisi ile görüşüp fikirlerini dile getirebiliyor.

5- Hedef koyun

Campbell şirketinin CEO’su Denise Morrison, küçüklüğünden beri kendine geleceği için hedefler belirlediğini belirliyor.

6- Cesur olun

Unutmayın şu an kariyerinde zirvede olan kişiler kariyerlerine en dipten başlamışlardı. Cesur olmak, girişkenlikten korkmamak, başlangıçta iş ayırmamak ve tecrübe kazanmak geleceğinizin anahtarı olabilir.

7- Hayır demeyi öğrenin

Sınırlarınızı belirleyin ve hayır demeyi öğrenin. Sınırlarınızı çizmek ve gerektiğinde bencil olmak size çok şey kazandırır.

8- Israrcı olun

Başarı sağlayan iş kadınları kariyerlerinin ilerleyen yıllarında bu başarıyı elde ettiler. Girişimci olmaktan ve inatçılık huyundan geri adım atmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar