Ana SayfaMakalelerİşyerinde Zorluklarla Savaşmak

İşyerinde Zorluklarla Savaşmak

İş Yerinde Zor Bir Günün Üstesinden Gelmek

Vaktinizin büyük bir bölümünün geçtiği iş yerinde, bazı günler oldukça stresli ve yoğun bir ortam içinde bulursunuz kendinizi. Problemlerle başa çıkmak her zaman kolay olmayacağı gibi, yeni sorunların üst üste gelmesi, plansızlık ve uyumsuz takım arkadaşları yapılacak işi olumsuz etkiler. Hayatta her alanda olabileceği gibi iş yerinde de karşılaştığımız sorunları en aza indirmek için kendimizi olumlu düşüncelerle telkin etmeliyiz. Küçük şeylerin büyütülmesi, ortama negatif enerji yaymak, takım arkadaşlarınızla uyum sağlayamamak herkesten çok sizi olumsuz etkileyecektir. İş ortamında oluşan sorunları olabildiğince olağan görüp, sorunu abartmamak, suçlu bulmak yerine nasıl üstesinden geleceğinizi düşünmelisiniz. Öncelikle işyerinde oluşan sorunun neden kaynaklandığını tespit etmeniz gerekir. Neden sonuç odaklı bir yol izlemeniz hataları ya da sorunları tespit etmenizde kolaylık sağlayacaktır. Oluşan sorun sizden kaynaklanmıyorsa bile sizi ilgilendirmediğini düşünmeyiniz. Eğer takım arkadaşlarınızla yürüttüğünüz bir işse, o grup içinde herkesin yaptığı hata ve yanlış sizi de etkileyecektir. Dolayısıyla bu noktada iletişim çok önemlidir.

Doğru İletişim Kurun

İşyerinde oluşan tüm sorunları takım arkadaşlarınızla, sorumlularınızla, işle ilgili kişiler ile doğru bir iletişim kurarak halledebilirsiniz. Bir problem durumunda sorun sizden kaynaklanmasa bile grup arkadaşlarınızı dinlemeyip suçlarsanız, ortamda oluşacak gerginlik sizi de olumsuz etkileyecektir. Sorun halinde yüksek sesle konuşma, hakaret, birbirini suçlama gibi hareketler hoş karşılanmayacağı gibi iş yerini ve yapılacak işi de negatif etkileyecektir. İş yerinde zorluklarla mücadele etmek için pozitif düşünmek, neden sonuç ilişkisini doğru kurmak ve sorunları yönetmek gerekir. Bu da ancak doğru ve sağlıklı bir iletişim ile mümkündür. Samimiyetsiz ve gergin ortamda başarılı işler üretilemez ve asla sonuca gidilemez. Gergin ve stresli bir ortam çalışanların huzurunu bozar ve verimsizleştirir. Sonucunda ise yaptığı işi sevmeyen insanlar işyeri için hiçbir kazanç sağlamayacaktır.

Zor Bir Günün Ardından

Zor bir günün bir günün ardından, kendinizi evinize attınız. Yapmanız gereken sorunları işyerinde bırakmış olmanız. Evde sorunları tekrar kendinize hatırlatmanız, çevrenizdekilere anlatmanız, sizi daha mutsuz edecektir. Dolayısıyla evinizde kendinize vakit ayırın, sorunlar üzerine düşünmek yerine sevdiğiniz şeyleri yapın. Kafanızı dağıtacak şeylere odaklanın. Eğlenceli bir film izleyin, oyun oynayın, günün stresinden uzaklaşın. Sevdiğiniz insanlarla görüşün. Unutmayın ki her alanda problem yaşanabilir, önemli olan üstesinden gelmek için bir şeyler yapmak. Problemleri sorun haline getirmek yerine çözüme kavuşturmanın parçası içinde yer alın, sizde kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar