Ana SayfaUncategorizedİşten Mi Çıkarıldınız?

İşten Mi Çıkarıldınız?

İşten Çıkarılmayı Fırsata Dönüştürün
İş arama sürecinin olumlu sonlanmasıyla birlikte yeni bir iş edinmiş olmanın heyecanı sarar insanı. İşte o gün gelmiş ve yeni iş başı yapılmıştır. Ancak koşulların istediğiniz gibi olmaması ve iş ortamına ayak uyduramamanızın yanı sıra, işveren ile yaşanan sorunlar üst üste gelmiştir. Böyle bir durumda iki tarafında mutsuz olarak iş yaşamını sürdürmesi yerine, çalışanın işine son verilmesi gibi bir durum meydana çıkabilir. Ancak işten çıkarılma, her ne kadar çalışanlar açısından olumsuz bir durum olarak addedilse de, daha iyi bir iş fırsatı için olanak yaratabilir.
Kabullenin
İşten çıkarıldığınızı öğrendiğiniz ilk anda hayal kırıklığının ve üzüntünün yaşanması doğaldır fakat bunu büyütmemek gerekir. İlk etapta yapmanız gereken, durumu kabullenip hayata kaldığı yerden devam etmek olmalıdır. Yaptığınız hataları ve bu hataların size kattıklarını düşünmeli, kendinize vakit ayırıp zihninizi dinginleştirmelisiniz. İşten çıkarılmanıza sebep olan davranışlarınızı doğru bir şekle sokarak, bir daha tekrarlamamalı ve bu konuyu kapamalısınız.
Olumsuz Olmayın
Olumsuz düşüncelere kapılmamalısınız. İşten çıkarıldım ve bir daha asla iş edinemeyeceğim gibi düşüncelerin zihninizde dolanmasına izin vermeyin. Tüm kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın ve yolunuza devam edin. Bu durumun herkesin başına gelebileceğini, önemli olanın bundan ders alarak yoluna devam etmek olduğunu unutmayın. Etrafınızda size destek olacak insanlarla vakit geçirmeye özen gösterin ve olumlu düşünmekten vazgeçmeyin.
Planlayın
Kabullenme aşamasının ardından önemli olan artık bir iş arama planı oluşturmak. CV oluşturmakla işe başlayın. İş arama sitelerinden destek alarak, size uygun olan iş ilanlarına başvuruda bulunun. Bu noktada atlamamanız gereken bir detay olduğunu unutmayın. Referans mektubu yeni gireceğiniz iş için dikkat edilecek bir unsurdur. Ancak bu durumda sizi işten çıkaran yöneticinizden referans mektubu istemekte sıkıntı yaşıyor ve tereddüt ediyorsanız unutmayın ki denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Sizi işten çıkaran yöneticinin vereceği referans mektubu, yeni görüşme için oldukça iyi bir intiba bırakacaktır. Fakat tüm bunlara rağmen eski yöneticiniz referans mektubu vermeyi kabul etmezse, diğer alternatiflerinizi değerlendirin. Doğru yazılmış bir referans mektubu hazırlayarak, istenmesi durumunda karşı tarafa sunulacak halde elinizde bulundurun.
Kendinize Bir Şans Verin
İşten çıkarıldığınızda belki tüm dünya başınıza yıkılmış gibi gelmiş olabilir ama hayat bu ve ne getireceği belli olmaz. Bu nedenle kendinize bir şans verin. Kendinizi değerlendirin ve gerçekten ne istediğinizi düşünün. İşten çıkarılmak size farklı iş alanlarında yer alma şansı da yaratmış durumda olacaktır, bunu değerlendirin. Belki de eski işinizden çok daha mutlu olacağınız bir iş bulup, aslında en başından beri yer almak istediğiniz sektör içinde çalışma imkânı bulacaksınız.
Her şeye rağmen kesinlikle vazgeçmeyin. Kendinizi kapamayın ve umutlu olun. Yolunuza devam edip, şartları kendi açınızdan olumlu hale getirin.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar