Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İşten Çıkış Mülakatları - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerİşten Çıkış Mülakatları

İşten Çıkış Mülakatları

İşten çıkış görüşmeleri iki farklı durumda gerçekleşir. Birincisinde işten kendi rızası ve isteği ile ayrılmak isteyen ile iş gören, ikincisinde işveren tarafından işi bırakmasına karar verilen çalışan ile mülakat yapılmaktadır.

Her iki durumda da gergin ve stresli bir görüşme yüksek ihtimal dahilinde olsa da işten çıkarılma durumu için yapılan mülakat sürecinin daha stresli geçmesi, bu nedenle karşılıklı olarak görüşmenin iki taraf için de anlaşılır, doyurucu nitelikte sürmesine dikkat edilmesi gerekir.

İşten çıkış süreci kurumsal firmalarda yeni fırsatlara dönüşebilmekte. Örnek olarak bulunduğu pozisyon için performansı yerinde bulunmayan bir çalışan, firma içinde niteliklerine uyan bir birimde çalıştırılmak üzere yeni bir işte görevlendirilebilir.

İşten çıkış mülakatlarında sakin ve serin kanlı olmak, mülakat süresini düzgün süreye çekmek önem taşımaktadır. Bu tür mülakatlarda kurumsal firmalarda geçirilen süre ortalama 30 dakika civarındadır. Mülakat aşamasında çalışandan şirket hakkında ya da işi hakkında bazı bilgiler anket ya da form yardımı ile istenebilir. Böylece şirket içi yaşananlar, gerekenler, ihtiyaçlar, eksikler istatistik olarak tutulabilme avantajına dönüşür.

İşten çıkarılan çalışanın şirket içinde bulunduğu süreye bağlı olarak kanunen geçerli ve yasal olarak uyulması gereken hakların, alacakların doğru format ile ve gereken sürede çalışana iletilmesi gerekir. Çalışanın gergin ve moral olarak dip seviyede olduğu bu görüşmelerde empati kurulması, kişiye doğru cümleler ile yaklaşılıp bundan sonraki iş hayatı için iyi temennilerde bulunulması firmanın imajının en kurumsal şekilde temsil edilebilmesine imkan tanır. Uzun yıllar bir şirkette çalışmış personelin ayrıldıktan sonra bile o şirket hakkında çevresindekilere düzgün ifadeler kullanması şirket için kaybedilmemesi gereken referanslardandır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar